De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Prepaid energie niet verplicht


Energieleverancier ENECO is in Rotterdam bezig met een proef van een jaar om te voorkomen dat klanten met betalingsproblemen schulden opbouwen. Er hebben zich tweehonderd vrijwilligers voor gemeld. Zo meldt het Rotterdams Dagblad op 29 april.

De vrijwilligers hebben een prepaidkaart gekregen die ze kunnen opladen bij een van de twee oplaadpunten in de stad aan de Slinge en de Schiekade. Thuis stoppen ze die kaart bij de meterkast in een kaartlezer en verbruiken vervolgens energie.

Vorige maand is SoZaWe eenzelfde proef gestart met eigen cliënten, waarbij deelname ook vrijwillig is. Ook die proef duurt een jaar.

Wethouder Bolsius van Sociale Zaken zal de prepaidkaart van ENECO niet dwingend opleggen aan klanten van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SoZaWe). Hij volgt het systeem wel met meer dan normale belangstelling en vraagt zich overigens af of het systeem verplicht kan worden gesteld. Hij doet mee omdat hij denkt dat het systeem betalingsproblemen kan voorkomen. Er wordt immers direct voor energiegebruik betaald. Ervaringen in het buitenland bevestigen die gedachte.

Het PvdA-raadslid Abdelkader Salhi had de wethouder gevraagd hoe het moet als deze klanten naar een andere leverancier willen overstappen. Dat is nog niet aan de orde, aldus Bolsius.

Zie ook: woensdag 28 april 2004 Eneco doet proef met prepaid `energie-tegoedkaart`

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 2 mei 2005
Geactualiseerd: maandag 14 oktober 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie