De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Prijsverlagingen bij RWE, Essent, Nuon en E.ON

2 reacties

Nuon en E.ON hebben prijsverlagingen per 1 juli bekend gemaakt. Eerder kondigden RWE en Essent al aan hun tarieven naar beneden bij te stellen. 

Nuon had ook al aangekondigd dat de tarieven omlaag zouden gaan, maar niet met hoeveel. Dat wordt 3,5% voor het stroomtarief en 8,6% voor gas. Eon verlaagt de elektriciteitsprijs met circa 14% en de gasprijs met 10%.

De verlagingen zijn in lijn met die van concurrenten Essent en RWE, al zit E.ON wat aan de ruime kant. Bij Nuon betaalt een huishouden met een variabel* tarief na 1 juli 8,3 cent per kWh. Essent rekent hiervoor bijvoorbeeld 8,51 cent. Een gemiddeld huishouden met een variabel contract is hiermee jaarlijks ongeveer 86 euro goedkoper uit  volgens Nuon. Eon spreekt van een besparing van gemiddeld 100 euro.

De redenen die de energiebedrijven opvoeren voor hun tariefsverlagingen zijn steeds dezelfde: de dalende olieprijs in de periode november-april, die op zijn beurt de gasprijs beïnvloedt, die op zijn beurt een sterke invloed heeft op de elektriciteitsprijs. De inkoopprijzen zijn daardoor omlaag gegaan, wat zich in lagere tarieven vertaalt. Daarnaast was de vraag naar energie in die periode lager door het warme weer, wat de prijsdalingen nog verder versterkte.

Vaste of variabele prijscontracten
Sinds 1 januari 2007 is het vaste tarief bij RWE lager dan het variabele tarief. Dat is opmerkelijk omdat vaste prijs contracten in de meeste gevallen  duurder zijn op het moment van afsluiten. Het is extra aantrekkelijk om 'op te tekenen voor een vast tarief', zo promoot de aanbieder dit product. Bij RWE kan een klant kiezen om zijn energieprijs voor maximaal 3 jaar vast te zetten. U kunt zich na vergelijking online aanmelden voor de leverancier van uw keuze. Wilt u eerst meer achtergrondinformatie, lees dan het artikel: Hoe moet ik overstappen naar een andere energieleverancier?

De huidige gasprijzen kunt u vergelijken met de Gaswijzer op Gaslicht.com. Hiermee kunt u online laten uitrekenen wie voor u de goedkoopste gasleverancier is.  Na invoer van uw gegevens worden de jaarlijkse leveringskosten berekend op basis van uw verbruik in uw regio.

Uitgaande van een gemiddeld verbruik van 1850 m3 gas per jaar, waarop onze TOP 5 goedkoopste gaspakketten is gebaseerd, is Nuon VastePrijsGas 1 jaar met bijna 700 euro het voordeligst, gevolgd door RWE Gas Vast 1 jaar LentevoordeelE.ON Webvoordeel-actie, Oxxio Gas Vast 18 mnd. en NEM Gas Actietarief 1 jaar staan eveneens in de Top 5. Bij Oxxio kunt u alleen van de voordelige tarieven profiteren als u ook stroom afneemt. Bij Nuon krijgt u € 50 direct voordeel als u overstapt op VastePrijsGas en € 100 als u tevens VastePrijsStroom afneemt. Dit geldt ook als u al klant bent bij Nuon!

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 1 juni 2007
Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020

Reacties (2)

Geplaatst door: mevr. M. Hutter ()

Meneer Klas,
Warom bent u zo honkvast aan u energie leverancier?Als u savonds licht aandoet staat toch niet heeeeeeej ik ben van eneco , essent of RWE!
Wel bent u zeer op de hoogte van de prijzen bij essent.Zelf ben ik ook na 17 jaar overgestapt van eneco naar RWE-vroeger nooit van gehoort, maar mensen-studenten die bij mij binnenstapte hebben me weten overhalen,(als ik 3 jaar vast zet komt eerst geen verhogingen en aan het eind van jaar zal ik 80é extra ontvangenen) en ik moetu zeggen ik heb dit jaar 409 é terug gekreigen (ja mede dankzij milde winter).
Mijn advies:na 1.7.07 vast zetten bij een goedkope matschapij want mijn stroom `stinkt niet`hihihi
Groetjes, M. Htter

Geplaatst door: Alkema, K.H. ()

Prijsverlaging bij Essent?
Dan heb ik wat gemist!
De prijs van de laatste afrekening(15 aug 2006) vergeleken met die van de brief van Essent met tarieven voor 1juli 2007.


El. laag was 4,05 nu 5,07
hoog was 6,39 nu 6,93
Gas was 29,08 nu 37,91

Hebben ze het eerst(tussentijds) flink verhoogd om zogenaamd te kunnen verlagen?

Het is dat ik zo honkvast ben anders zou direct overstappen.
Vind je daar dan ook soortgelijke acties?

Wie heeft het antwoord op mijn vragen!

groet,
Klaas H. Alkema

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie