De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Prijzen vastzetten nu de stroomprijzen fors oplopen?

door Els Werkman

De stroomprijzen lopen fors op, en ook de gasprijzen volgen een stijgende lijn. Maar wat te verwachten voor de komende maanden, moet u de prijzen snel vastzetten? Een korte achtergrond van de stijgende prijzen en de gevolgen voor uw portemonnee.

De energieprijzen stijgen op de groothandelsmarkt. Van invloed zijn de ramp in Japan, het stilleggen van de kerncentrales in Duitsland en de onrust in het Midden-Oosten, zoals we uitlegden in ons nieuwsbericht van 16 maart.

Bij langdurige stijging van de groothandelsprijzen zal u dit op termijn ook terugzien op uw energienota. Echter, energieleveranciers kopen de energie gespreid voor u in. Dat betekent bij flinke prijsverlagingen dat u dit niet gelijk terugziet op uw rekening. Ook kortstondige flinke prijsverhogingen op de groothandelsmarkt krijgt u niet direct doorberekend.

Toch is de kans aanwezig dat de energieprijzen de stijgende lijn op de groothandelsmarkt gaan volgen, helemaal als de problemen in het Midden-Oosten nog langere tijd aanhouden. Mocht de sluiting van de kerncentrales in Duitsland langer duren dan de geplande drie maanden, dan zal dit ook een negatieve invloed hebben op de prijzen.

Mocht u op dit moment een contract hebben met vaste prijzen, dan merkt u uiteraard geen stijging in de prijzen. De nieuwe contracten die tegen vaste prijzen worden afgesloten, kunnen echter wel langzaam duurder worden.  De variabele tarieven kunnen per 1 juli de stijgende lijn ook volgen. Hoe sterk dit zal zijn, kan op dit moment echter nog niemand inschatten.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 17 maart 2011
Geactualiseerd: vrijdag 8 september 2017

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie