De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Prijzenslag energiemarkt leidt tot recordbezoek

De prijzenslag op de energiemarkt begin 2007 leidt tot een record aantal bezoekers   op de vergelijkingssites Gaslicht.com en Energiewereld.nl.

Het artikel op de voorpagina van de zaterdageditie van de Telegraaf van 27 januari met de kop 'Overstap kan honderden euro's schelen' was voor honderden consumenten aanleiding  om de tarieven te vergelijken en vervolgens online over te stappen. Menigeen kwam erachter dat met een paar muisklikken op een simpele manier enkele honderden euro's op jaarbasis bespaard kan worden. 

De Telegraaf: "De prijsverschillen zijn nog nooit zo groot geweest", constateert Ben Woldring, de oprichter van prijsvergelijker Gaslicht.com." Op de energiemarkt is een concurrentiestrijd losgebarsten vergelijkbaar met die op de breedbandmarkt. Aanbieders stunten om de gunst van de consument."

Nieuwkomers
Van de drie grootste aanbieders komen Eneco en Nuon vergeleken met begin vorig jaar als de grootste procentuele stijgers uit de bus. "Nieuwkomers als groenleverancier Greenchoice en Energiedirect staan in het rijtje van Gaslicht.com met stip bovenaan als de goedkoopste leveranciers. Opvallend genoeg staat Oxxio, dat er prat op gaat de prijzen binnen de perken te kunnen houden door lage overheadkosten en voordelig inkopen, ergens halverwege." Essent is daarmee goedkoper, zo schrijft de krant. "Op onze site is het nog nooit zo druk geweest als de laatste maanden", zegt Woldring. "Energiebedrijven maken hun nieuwe tarieven bekend en veel mensen krijgen de jaarrekening in de bus."

Ook uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat Greenchoice, Energiedirect en daarnaast Elektran de goedkoopste aanbieders zijn van combinatiepakketten gas en stroom. "Het loont zeker om tarieven te vergelijken", meent een woordvoerder. "De drie grootste leveranciers worden duurder dan op basis van de olieprijs verwacht mag worden. Wij vermoeden dat ze dit doen omdat ze verwachten dat de klant toch wel blijft." Energietoezichthouder DTe bevestigt dat er prijsverschillen zijn. "Het betekent dat je als consument te kiezen hebt en kunt besparen", aldus een woordvoerster tegen de krant.

Vergelijking jaarcontracten
De vergelijking van de jaarcontracten zoals deze naar aanleiding van onze TOP 5 gepubliceerd is in de Telegraaf, ziet er na een week alweer anders uit. Dat de markt danig in beweging is, bewijst het feit dat Oxxio binnen een week met een nieuw actie-productpakket gekomen is waardoor deze nu op de derde plaats in de 'Top 5 goedkoopste energiepakketten' staat! Energie:direct staat met dezelfde prijs nog steeds bovenaan, terwijl Greenchoice wegens een tariefsverhoging twee plaatsen gezakt is.

 

Verschillende leveranciers hebben uiteenlopende productpakketten. De opzegtermijnen verschillen per leverancier en product, en variëren van vijf dagen tot een maand. Bij de prijsvergelijkingen gaat het steevast om de vergelijking van de prijzen voor energielevering, omdat alleen daarop geconcurreerd kan worden. Netwerkkosten en belastingen komen daar dus nog bij. De Consumentenbond drukt mensen op het hart niet alleen naar de prijs, maar ook naar de algemene voorwaarden van leveranciers te kijken.

 

Bron: De Telegraaf

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 6 februari 2007
Geactualiseerd: donderdag 11 juli 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie