De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Qurrent: duurzame energie tegen inkoopprijs

door Jeanet Woldring

Gaslicht.com heeft onlangs twee nieuwe energieleveranciers aan de vergelijking toegevoegd: Qurrent en EnergieFlex. Beiden met een totaal verschillende aanpak dan andere energiebedrijven. EnergieFlex biedt een nieuwe manier van het afrekenen van energie, namelijk prepaid of per maand afrekenen tegen je daadwerkelijke verbruik. Qurrent onderscheidt zich met écht groene stroom, energie tegen inkoopprijzen en het handelen zonder winstoogmerk. Benieuwd waarom en hoe Qurrent dit doet?

Qurrent: slimmer, verantwoord, goedkoper

Energieleverancier Qurrent is in 2014 begonnen met het leveren van 100% groene stroom van Nederlandse bodem en klimaatgecompenseerd gas. Het idee van Qurrent is om de consument zo weinig mogelijk te laten verbruiken en de consument te helpen zelf energie op te wekken.

Energieneutrale samenleving

Begin 2011 is Qurrent samengegaan met het We Generate-initiatief van Stichting Doen de HIER Klimaatcampagne en de Natuur- en Milieufederaties. Dit maakt dat Qurrent handelt zonder winstoogmerk. Qurrent is hierdoor transparant over de energieprijzen en levert duurzame energie tegen inkoopprijs. Geheel in lijn met hun missie om een energieneutrale samenleving te creëren.

Qurrent nummer 1 duurzame energie

Qurrent staat al een tijdje met het voordeligste aanbod op Gaslicht.com in de TOP 5 duurzame energie. Het betreft een zeer goedkoop maandelijks opzegbaar contract, met tarieven die per kwartaal kunnen wijzigen en een welkomstpremie van 120 euro als men minstens een jaar bij Qurrent blijft.

Qurrent voor de echte energiepioniers

Qurrent is er naar eigen zeggen voor de echte energiepioniers, mensen die streven naar een energieneutrale samenleving en zelf energie op willen wekken. Duurzaamheid en bewust omgaan met energie staan zeer hoog in het vaandel bij deze partij. Nog voor Qurrent zelf energieleverancier werd, ontwikkelden ze al een energieverbruiksmanager: de Qbox. Dit is een kastje voor in de meterkast dat de consument inzicht geeft in het energieverbruik en eventueel de opwekking van zonnepanelen. Op die manier kan er bewuster met energie omgegaan worden wat naadloos aansluit bij de visie van Qurrent.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 27 mei 2014
Geactualiseerd: maandag 16 augustus 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie