Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Qurrent stunt met 'zomers lage gastarieven'

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Een huishouden betaalt gemiddeld bijna 2100 euro per jaar aan energiekosten. Wie nu naar Qurrent overstapt, is een paar honderd euro goedkoper uit. Er van uitgaande dat de gastarieven van deze nieuwe energieleverancier het hele jaar even laag blijven als op dit moment. En daar zit de crux, want Qurrent hanteert variabele kwartaaltarieven. Wat betekent dat?

Qurrent staat met het actieaanbod op de eerste plek in de TOP 5 goedkoopste energiepakketten (met zowel vaste als variabele tarieven). Dat wil zeggen voor een gemiddeld jaarverbruik van 3500 kWh stroom en 1800 m³ gas hebben deze 'energie pioniers' momenteel het beste aanbod. Met nadruk op 'momenteel' want de koppositie wordt niet alleen veroorzaakt door de korting maar vooral door de lage variabele gastarieven.

Vast of variabel

En daar zit em nou net de kneep. In de zomer verbruik je immers weinig gas en durft een energieleverancier het wel aan de gasprijs op 53,40 cent per kubieke meter te zetten. Ter vergelijking: Energiedirect.nl vraagt 61,75 cent per m³. Maar bij Energiedirect.nl staan de tarieven voor een jaar vast en Qurrent werkt met variabele tarieven die slechts voor drie maanden vaststaan. Daardoor kan het zomaar gebeuren dat u in de winter aanzienlijk meer moet betalen, wanneer u het gasvlammetje laat branden en het huis lekker warm stookt. Doordat het voorschot het hele jaar gelijk blijft, merkt u dat pas bij de eindafrekening.

Variabele kwartaaltarieven

Het is vrij ongebruikelijk in de energiewereld dat er gewerkt wordt met kwartaaltarieven. Vrijwel alle energiecontracten met variabele tarieven gelden voor een halfjaar. Qurrent wijkt hier dus van af, maar is er wel heel duidelijk en transparant over. Als je met deze energie pioniers in zee gaat, weet je vooraf dat er een zeker risico bestaat dat tarieven kunnen stijgen. Lees meer over vaste of variabele energietarieven

Wil je niet voor verrassingen komen te staan, kies dan voor tarieven die een jaar lang vast staan. De Energievergelijker toont alle aanbiedingen met vaste tarieven als je filtert  op 'Beide Vast'.

Update 21 juli 2014: Om een betrouwbare indicatie van de jaarkosten te geven, maken Energiewereld.nl en Gaslicht.com voor het berekenen van de jaarprijs sinds kort gebruik van door Qurrent verwachte gemiddelde energietarieven voor het komende leveringsjaar. Om die reden staat Qurrent momenteel niet in de TOP 5.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 5 juni 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie