Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Reclame Code Commissie over reclame Essent

door Els Werkman 2 reacties Leestijd: 1 minuut

De reclame van Essent met ‘zes maanden gratis stroom’, is misleidend volgens de Reclame Code Commissie (RCC). Klanten kregen namelijk een eenmalige korting van 171 euro ter waarde van zes maanden gratis stroom, gebaseerd op het gemiddeld verbruik. Een klant die 8000 kWh verbruikte, diende vervolgens een klacht in bij de RCC.

Essent is zich met de actie ‘zes maanden gratis stroom’ van geen kwaad bewust. De korting was in de actievoorwaarden nader gespecificeerd, en daarin stond dat de korting 171 euro zou zijn, gebaseerd op het gemiddeld verbruik van 3500 kWh en de variabele tarieven van 1 januari 2011.

De stelling dat dit misleidend zou zijn, is volgens Essent niet correct: het merendeel van de klanten verbruikt inderdaad ongeveer 3500 kWh. Klanten die minder dan 3500 kWh verbruiken, hebben zelfs een voordeel bij deze actie.

De Reclame Code Commissie was het niet met deze zienswijze eens, en oordeelde dat het misleidend was. Essent is hiervoor op de vingers getikt. In juli dit jaar werd energieleverancier E.ON met de actie ‘zes maanden gratis stroom’ hierover aangesproken.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 13 februari 2023

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Reacties (2)

Geplaatst door: sjon kleintjens ()

ik ben tel. benaderd door een medewerkster van essent met een aanbod om 5 jarig contract met de ZEKERHEID dat ik steeds ver beneden de prijs van een 'los' contract zou krijgen zoals voorheen. ik heb echter tot nu toe de hele periode MEER betaald. De enige reactie van Essent tot nu toe was (aan de telefoon want schriftelijk reageren ze nog steeds niet op mijn emails) dat ik dom was en de kleine lettertjes beter has moeten lezen in het contract wat ik later kreeg. Dat is hun 'dankjewel'voor 40 jaar klantzijn.

Geplaatst door: a. van swieten ()

Thans biedt Essent jaarlijkse verlaging van stroomtarieven van enkele procenten per jaar voor de komende 5 jaar.
Dat je je - als je er op ingaat - bindt voor een contract voor 5 jaar wordt niet vermeld.
Naar mijn mening behoorlijk misleidend.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.