De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Regulering tarieven levert 7 miljard aan besparingen op

door Jeanet Woldring

Het reguleren van de energietarieven van netbeheerders door de NMa heeft de consument en het bedrijfsleven ruim 7 miljard euro aan besparingen opgeleverd in de periode 2000-2011. Dat heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit vrijdag bekendgemaakt op basis van eigen onderzoek.

Kosten
In die periode gingen de kosten voor huishoudens omlaag van 330 euro per jaar tot 305 euro. ,,Zonder regulering waren deze kosten zeker omhoog gegaan'', aldus de toezichthouder. De kosten van de netbeheerders maken 15 procent uit van de totale energierekening.

Maximum
De NMa stelt de maximum tarieven die netbeheerders in rekening mogen brengen voor het transport van elektriciteit ieder jaar opnieuw vast.

Netbeheerders
De grote netbeheerders in Nederland zijn Liander, Stedin, Enexis, Delta en TenneT. De tariefregulering staat de bedrijfsvoering van de elektriciteitsnetbeheerders volgens de NMa niet in de weg. ,,De netbeheerders zijn financieel gezond en hebben ondanks dalende winsten voldoende ruimte voor investeringen'', aldus de mededingingsautoriteit.

Bron: ANP

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 23 november 2012
Geactualiseerd: vrijdag 12 juli 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie