Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Rendo slaat vleugels uit

1 reactie


Het Hoogeveense energiebedrijf Rendo slaat de vleugels uit naar de rest van Noord-Nederland. Dat stond gisteren in het Dagblad van het Noorden

Rendo, dat in Zuid-Drenthe en de kop van Overijssel actief is,  maakt met name sinds de volledige openstelling van de energiemarkt op 1 juli een gigantische groei door. Er kwamen 15.000 huishoudens bij. De afgelopen twee jaar is het aantal stroomaansluitingen ruimschoots verdubbeld van nauwelijks 30.000 naar ruim 70.000. In geleverde kilowatturen is de verkoop zelfs zeven keer over de kop gegaan. Ook in gasverkopen heeft Rendo fors (45 miljoen kubieke meter) gewonnen.

“Het is helder dat de groten terrein verliezen en de kleintjes de winnaars zijn”, zegt directeur Richard Woldring van Rendo. Hij verklaart het succes door de scherpe prijs voor energie – “lager dan Essent” - en de service van Rendo. “Daar hebben we zwaar op ingezet. Geen anoniem 06-nummer en keuzemenu's, maar bij ons krijgt de klant een persoonlijke benadering.”

Rendo wil nu haar vleugels ook naar de rest van het Noorden uitslaan. Er zal eerst worden geworven in het aanpalende gebied maar ook Emmen en Assen zijn al concreet in beeld. Daarbij is de blik ook al voorzichtig op Groningen gericht, waarmee Rendo aan het Noord-Nederlandse front een stevige energieleverancier kan worden.

Een maand geleden meldde RTV Drenthe dat de strijd tussen energiebedrijven om de gunst van de consument steeds harder wordt. Zo zou Essent telefonisch de klanten van Rendo benaderen en cadeaus aanbieden als ze overstappen naar Essent voor de levering van elektriciteit en gas. Volgens Rendo leidt deze aanpak amper tot verlies van klanten, omdat de Rendo-klanten vooral de goede service van Rendo zouden kiezen. Bovendien zouden veel mensen helemaal niet gelukkig zijn met al die telefoontjes van energiebedrijven. Rendo gaat dan ook niet op die wijze te werk. Energiebedrijf Essent vindt het volstrekt normaal dat klanten van Rendo worden benaderd en vindt dat de Rendo niet goed voorbereid is op het vrijgeven van de energiemarkt. Belangrijk wapen van Essent is dat het bedrijf garandeert dat de prijs van groene stroom niet hoger zal worden dan van grijze stroom.

Begin dit jaar maakte het energiebedrijf bekend dat het in elk geval tot 2007 zelfstandig blijft. Er doen regelmatig overnamegeruchten de ronde, maar Rendo hoopt door de kleinschaligheid van het bedrijf aantrekkelijk te blijven voor de consument. Tot midden 2008 is het bedrijf in ieder geval verzekerd van stroomlevering aan de provincie Drenthe en elf gemeenten in deze provincie. Deze kopen er sinds 1 juli 2003 gezamenlijk stroom in. Daarnaast gaat RENDO in samenwerking met de provincie en de gemeenten de opwekking van duurzame energie in Drenthe stimuleren.

Deel dit artikel op:

Reacties (1)

Geplaatst door: a offerein ()

even een vraag hoe komen jullie aan dat getal van dik 4000 kilowat elektris van een jaar verbruik wat anders veel lager is graag even een berichtje terug vriendelijke groeten a offerein

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie