De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Rendo wint Award beste energieleverancier

1 reactie

Rendo is door de consument uitgeroepen tot de beste energieleverancier van Nederland. Volgens een consumentenpanel van ongeveer 4500 Nederlanders eindigt Westland Energie op de tweede plaats en Greenchoice op de derde.

Rendo heeft vandaag tijdens het Nationaal Energie Forum de GfK Consumer Energy Award in ontvangst genomen. De prijs is een initiatief van GfK Panel Services Benelux in Dongen. Jaarlijks voert men een onafhankelijk onderzoek uit naar de beste energieleverancier in Nederland. Het onderzoek vindt plaats via een representatieve steekproef op basis van huishoudenpanels. Consumenten geven voor hun eigen gas- en stroomleveranciers scores aan de hand van de aspecten prijs, service, klachten, bereikbaarheid, milieu en factuur. 

Van elk onderdeel is een top 5 van de best presterende bedrijven opgesteld. Het is opvallend dat bij geen enkele van bovenstaande aspecten de vier grootste energiebedrijven Essent, Nuon, Eneco en Delta, de top 5 haalt.

In de totaalscore bij de beoordeling van de energiebedrijven op alle bovengenoemde aspecten samen scoort Rendo dus het best, gevolgd door Westland Energie, Greenchoice, NRE en Cogas.

GfK heeft als uitgangspunt gesteld dat een marktaandeel van minimaal 0,5 procent vereist is om in aanmerking te komen voor de Award. Hieraan voldeden de volgende bedrijven: Cogas, Delta, Eneco, Energie:direct, Essent, Greenchoice, Intergas (DONG), NRE (E.on), Nuon, ONS, Oxxio (Durion, Energiebedrijf.com, Evolta), Rendo, RWE (incl. Hema), Westland. Caplare, Echte Energie, Elektran, E-Part Energie en 'andere partijen' zijn te klein bevonden en hebben de Awarddrempel niet gehaald.

Bron: Technalia

Zie ook de ranglijst met TOP 5 goedkoopste energiepakketten op Gaslicht.com

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 1 december 2005

Reacties (1)

Geplaatst door: jos de blijveld ()

Wij zijn net overgestapt naar oxxio en zijn daar zeer te vreden over nu zijn we bezig om al onze vestigingen daar over te brengen groeten op is op voordeelshop

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie