Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Rotterdam koopt voor 100% groene stroom

Leestijd: 2 minuten

Met een publiekscampagne Groene Energie wil Rotterdam iedereen laten weten dat de gemeente voor honderd procent op groene energie is overgestapt. Bewoners en bedrijven worden opgeroepen om dit goede voorbeeld te volgen. Als publiciteitsstunt zal de Hofpleinfontein een week lang groen water spuiten.

Alle gemeentelijke gebouwen en al het gemeentelijke materieel gebruiken sinds begin dit jaar groene energie. Het gaat dan onder meer om het stadhuis en de gemeentelijke kantoren maar ook trams, metro’s, metrostations, bruggen en gemalen.

Met het energiecontract bij leverancier Eneco voor groene stroom van 230 miljoen kWh per jaar is de gemeente Rotterdam veruit de grootste afnemer in Nederland en staat op de derde plaats van afnemers van groene stroom in Europa. Toch weten maar weinig Rotterdammers hier vanaf. De publiekscampagne moet hierin verandering brengen en een voorbeeld zijn.

Rotterdam vraagt bewoners en bedrijven het voorbeeld te volgen door over te stappen op minder milieubelastende energie. Van september tot en met december 2003 brengt de gemeente op verschillende manieren haar inzet onder de aandacht.

Zo zal de gemeentelijke website tekst en uitleg geven over groene energie. TV-Rijnmond vertoont een science fiction-spotje waarin ook burgemeester Opstelten een rol speelt. In oktober gaat het ‘gedicht aan de reiziger’, dat in de metro hangt, over groene energie. Daarnaast zullen zoveel mogelijk accommodaties van bijvoorbeeld Sport en Recreatie worden voorzien met een sticker waarop staat dat de gemeente Rotterdam kiest voor 100% groene stroom.

Voor Rotterdam betekende  de overschakeling op groene energie tevens een besparing.  Het energiecontract voor 2003 was 1,2 miljoen euro goedkoper dan het contract een jaar eerder. Die besparing realiseerde de gemeente vooral door zoveel mogelijk verbruikers in de gemeente te bundelen. Het gemeentelijke Inkoop Service Bureau Rotterdam (ISBR) sloot namelijk een contract af voor de hele gemeente.

Gaslicht.com adviseert alle Rotterdammers die nog niet overgestapt zijn én die het goede voorbeeld van de gemeente willen volgen, de stroomvergelijker te raadplegen. Hiermee kunt u online laten uitrekenen wie voor u de goedkoopste stroomleverancier is.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie