Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

RTL: Snel honderden euro's verdienen op je energierekening

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Overstappen of niet, wie bereid is een beetje moeite te doen, kan jaarlijks tot wel 400 euro besparen op de energiekosten. Maar hoe pak je dat aan?

1. Wat kunt u besparen?
U hoeft alleen uw postcode in te vullen en uw verbruik. Onze Energievergelijker berekent wat u bespaart door over te stappen. De jaarkosten worden vergeleken met wat u gemiddeld betaalt bij de grootste drie energiebedrijven Essent, Nuon en Eneco.

2. Kunt u gratis overstappen?
Bij een contract voor onbepaalde tijd, dus zonder einddatum, kost het niets om te veranderen van energieleverancier. Als u een contract heeft voor een bepaalde tijd en de looptijd is nog niet verstreken is het toegestaan om over te stappen, maar het energiebedrijf mag u dan wel om een vergoeding vragen. Check de voorwaarden in uw contract.

3. Stap over
Heeft u een goedkopere leverancier gevonden? Stap over! De overstap zelf kost u weinig moeite: het enige wat u moet doen is het invullen van het online aanmeldformulier. De nieuwe energieleverancier regelt dan verder alles voor u. Geef wel uw meterstanden door wanneer het energiebedrijf daar om vraagt.

Voor wie nog nooit is overgestapt, kan een nieuw energiecontract bijzonder voordelig zijn. In sommige gevallen kan je tot 450 euro per jaar besparen.

4. Of: stap niét over en verleng uw contract via Gaslicht.com
Bent u tevreden over uw energieleverancier? Check dan of uw leverancier een verlengingsaanbod heeft. 

5. Meer weten
Nog meer weten over de mogelijkheden van overstappen? Bel ons voor een gratis persoonlijk advies. Wij zijn op werkdagen telefonisch te bereiken tot 22.00 uur en op zaterdag van 10 tot 5 uur.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 16 oktober 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.