De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Ruzie over `schoonste stroom`

1 reactie Leestijd: 2 minuten

Energieleverancier Greenchoice overweegt concurrent Nuon voor de Reclame Code Commissie te slepen. Greenchoice zegt dat Nuon de consument misleidt, omdat het in televisiespotjes beweert de schoonste stroom van Nederland te leveren, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

'Nuon lanceerde de reclamecampagne kort geleden, om groene stroom aan de man te brengen. Greenchoice rept over oneerlijke concurrentie en een reclameboodschap met onwaarheden. Want, zegt de Rotterdamse leverancier, de groene energie van Nuon is helemaal niet gecertificeerd.'

Er bestaat een keurmerk dat consumenten garandeert dat energie ook écht milieuvriendelijk is opgewekt, het predicaat Milieukeur. En Nuon beschikt níet over Milieukeur, laat de kleinere, jongere concurrent nadrukkelijk weten. Greenchoice heeft het predicaat wel. In 2005 werd de eerste milieukeur 'groene elektriciteit' uitgereikt aan Greenchoice.

Nuon laat de krant in een reactie weten niet wakker te liggen van de dreigementen van Greenchoice. ,,Nuon beweert helemaal niet dat het de enige is die de milieuvriendelijkste stroom van Nederland levert, sust een woordvoerster. ,,Dat Greenchoice dat wel zo heeft opgevat is een interpretatieverschil.

De zogenoemde natuurstroom van Nuon is in ieder geval 100 procent opgewekt uit zon, wind en water in Nederland, aldus de zegsvrouw. Zij sluit niet uit dat Nuon Milieukeur nog aanvraagt.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 7 maart 2019

Reacties (1)

Geplaatst door: Sander ()

Ik vind dat Greenchoice de schoonste stroom heeft en NUON helemaal geen schone stroom heeft omdat ze ook gewone vuile stroom leveren aan de huishouders. En NUON moet voortaan gewoon duurzame energie produceren en dat ze stoppen met die vieze gewone stroom van hun. Een beter milieu begint bij jezelf.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie