De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

RWE gaat Essent overnemen

3 reacties

Essent sluit zich aan bij RWE en gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Met dat bericht kondigt het grootste energiebedrijf van Nederland de overname aan. De naam Essent blijft.


€ 9,3 miljard
Beide partijen zijn het eens geworden over de voorwaarden ten aanzien van een bindend aanbod in contanten van RWE ter waarde van € 9,3 miljard.  Essent Milieu en het netwerkbedrijf Enexis (voorheen Essent) maken geen onderdeel uit van de transactie. De kerncentrale Borssele  wel en deze valt nu voor 50% in Duitse handen; de andere helft  is eigendom van Delta.

Onafhankelijke onderneming
"Essent wordt een onafhankelijke onderneming van RWE en dient als platform van de groep voor groei op de Nederlandse en Belgische markten", zo staat in de toelichting. Genève, waar Essent Trading is gevestigd, blijft volgens de toelichting een belangrijke hoofdlocatie van Essent. Dat geldt ook voor Arnhem, Den Bosch en Zwolle.

Goed nieuws
Bestuursvoorzitter Michiel Boersma verdient geen cent aan de verkoop. Dat is zwart op wit vast gelegd. Hij denkt dat de overname goed nieuws is voor Essent-medewerkers. Ook klanten zouden blij moeten zijn met de overname. De prijzen van Essent zullen nog competitiever worden volgens de bestuursvoorzitter.

Wie is RWE?
Het Duitse RWE behoort tot de vijf grootste energiebedrijven van Europa. Het bedrijf is niet alleen actief op het gebied van productie en transport van stroom en gas maar ook op het gebied van verkoop en handel in stroom en gas. RWE is de grootste stroomproducent in Duitsland en de op één na grootste in het Verenigd Koninkrijk. 

Het bedrijf is sinds 2000 actief op de Nederlandse markt. Het levert stroom en gas aan 350.000 huishoudens en 30.000 bedrijven in heel Nederland. Deze klanten zullen in Nederland (en België) onderdeel worden van de Essent organisatie. RWE is begonnen met de bouw van een kolencentrale in Eemshaven, die voor 10% op biomassa wordt gestookt en naar verwachting in 2012 gereed is.

Meer informatie en online aanmelden: 
Essent duurzame energie tegen een concurrerende prijs
RWE exclusieve actie, alleen via deze site: 311 euro voordeel

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 13 januari 2009

Reacties (3)

Geplaatst door: jos ()

een zeer goede zaak, nog meer concurrentie vanuit Duitsland. nu kan iedereen zien dat 9,3 miljard euro van de klanten van essent in de bodemloze put verdwijnt van gemeenten.

Geplaatst door: spierings ()

nou ik ben het er niet mee eens,het zal er voor de klant niet beter op worden.maar gaat dat door dan is deze klant weg bij essent/rwe .de groeten mensen!

Geplaatst door: A.M.F. Rutten ()

Hoe duurzaam blijft Essent na verkoop? RWe is niet zo bezig met milieu oder Umwelt. Ondanks de positieve bericht geving op uw site wordt hier weinig over gezegd. Essent zal toch winst moeten maken. RWE wil er aan verdienen, anders wordt een overname niet besproken. Hoe wil RWE er aan verdienen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie