De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

RWE met slim tariefsysteem

1 reactie Leestijd: 2 minuten

RWE komt met een Click-tarief voor de oplettende Nederlandse consument. Na DONG is RWE de tweede energieleverancier die met een nieuw tariefsysteem komt. Gedurende één jaar krijgt de klant maandelijks een voorstel voor een vast-contractprijs, die hij kan accepteren (vastklikken) of weigeren. Tot die tijd wordt het variabele tarief betaald, met een korting. 

  Clicken bij RWE
RWE heeft het product bedacht voor die consumenten, die bijvoorbeeld ook nog even gaan tanken als ze horen dat de benzineprijs omhoog gaat. Voor de calculerende burger dus.


Hoe werkt het?
Na inschrijving betaalt de klant om te beginnen het variabele tarief met een korting. Voor elektriciteit is die korting 0,15 cent per kWh, voor gas 0,25 cent per kubieke meter. Maandelijks krijgt hij een e-mail met een prijsvoorstel dat een maand geldig is en gedurende die maand vastgeklikt kan worden. Doet hij dat, dan kan de klant aangeven of dat voor 1, 2 of 3 jaar is. Doet hij dat niet, dan blijft hij gewoon het variabele tarief plus korting betalen, en krijgt hij een maand later weer een voorstel. Gas en stroom kunnen overigens afzonderlijk vastgeclickt worden.

Dat kan een jaar zo doorgaan. Is er na een jaar niet één keer een prijs vastgeklikt dan vervalt de korting en vervallen de e-mails, en betaalt de klant gewoon weer een normaal variabel tarief. De werkelijk calculerende burger die tevreden is met zijn variabele contract, doet er dus slim aan om zich hiervoor in te schrijven, alleen om een jaar lang die korting te innen. De mailtjes kunnen zo de prullenbak in, tipt nieuwsbureau Energeia

Vaste tarief lager dan variabele tarief
Op dit moment is het vaste tarief van RWE overigens lager dan het variabele tarief. Het scheelt een gemiddeld huishouden zo'n 100 euro op jaarbasis. Het vaste prijs product staat al een tijdlang in de TOP 10 van de goedkoopste energieproducten. Het Click-tarief zit daar momenteel zo'n beetje tussenin qua prijsstelling.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 22 oktober 2019

Reacties (1)

Geplaatst door: Peter ()

Zeer slim systeem,jammer genoeg niet voor de consument maar voor RWE zelf.
Voor het eerste jaar redelijk goedkoop of duur omdat je een flinke bonus krijgt via deze site.
LET WEL:het eerste jaar en dan ga je flink meer betalen.
Dus let goed op en stap ieder jaar weer over naar een energieaanbieder met aktieprijzen .
Heeft u er dit allemaal niet voor over kijk dan eens bij Elektran:een goedkope energieleverancier met goedkope tarieven,niet alleen voor nieuwe klanten maar ook voor hun bestaande klanten.
Ze werken niet met lokkertjes,een prima service enz.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie