Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Scarlet Energie haakt snel af

Leestijd: 2 minuten

Het telecombedrijf Scarlet Telecom heeft enkele maanden geleden Scarlet Energie opgericht, maar is nu reeds na korte tijd weer gestopt met de activiteiten.

Hiermee is weer een nieuwkomer afgevallen. Scarlet Energie stond op het punt een succesvolle, grote deal met een collectief te sluiten, maar door het aankomend vertrek van toeleverancier Vattenfall uit Nederland ging dit aan de neus van Scarlet Energie voorbij. Dit was de hoofdreden voor Scarlet Energie om ermee te stoppen.

Andere toeleveranciers dan Vattenfall zijn niet mogelijk, omdat de grote, reeds gevestigde energiebedrijven zich niet zelf zullen gaan beconcurreren door via Scarlet Energie klanten weg te kapen uit eigen klantenbestand.

Directeur Gelderloos van Scarlet Energie betreurt het feit dat hij af moet zien van een verdere opstart. Hij vindt het een slechte zaak voor de vrije markt, dat er de laatste tijd meer nieuwkomers verdwijnen dan bijkomen. Ook zijn in zijn ogen de marges voor werving van klanten in de elektriciteitsmarkt te krap voor een toereikend PR-budget. Dit maakt het voor nieuwkomers moeilijk om zich tussen te dringen.

De administratieve afdeling van Scarlet Energie, Factium, gaat echter niet verloren. Factium wordt ingezet voor een andere nieuwkomer in de markt. Wie dat is, wordt pas later bekend.

Gaslicht.com betreurt het stop zetten van Scarlet Energie eveneens. Het is een verdere verdorring van het speelveld van de vrije energiemerkt. Scarlet Energie had nieuwe elementen in kunnen brengen, zoals het combineren van telecom-aanbiedingen met energie. Scarlet Energie had bij kunnen dragen aan allerlei creatieve en interessante energie-aanbiedingen en daarmee de interesse van het publiek kunnen trekken.

Scarlet aast nu op overname van Debitel Nederland, zo kopte het Financieele Dagblad gisteren. Debitel verkoopt mobiele telefoniediensten en met een eventuele overname zou Scarlet een positie krijgen op de markt van mobiele telefonie. Zie  de vergelijkingssite Bellen.com voor meer informatie.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 27 november 2003

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie