De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Schakelproblemen stroommeters Eneco

2 reacties


Eneco ondervindt problemen met meters die niet van dag- naar nachttarief overschakelen. Dit betekent dat consumenten ’s nachts het hoge dagtarief voor stroom blijven betalen.

In de normale situatie behoort een elektriciteitsmeter (met een dubbelteller) aan het eind van de dag van de dagmeter over te springen op de nachtmeter. In de Eneco-gebieden Hilversum en Rotterdam is er in enkele straten/wijken gebleken dat de meter aan het eind van de dag niet overschakelt op de nachtteller. Dit betekent dat consumenten hier financieel nadeel van ondervinden. Het dagtarief voor stroom is vaak meer dan tweemaal zoveel als het tarief voor nachtstroom.

Het schakelprobleem bestaat al meer dan 5 jaar. Na klachten van enkele oplettende consumenten volgde een excuusbrief van Eneco, kwam er een reparateur, maar de schakeling ging kort na de reparatie weer stuk.

Consumenten hebben zich meerdere malen telefonisch beklaagd over de situatie. Eneco erkent de problemen met de dubbeltariefmeters in bepaalde gebieden in Rotterdam (o.a. rondom de Rösener Manzstraat). Het bedrijf geeft aan dat de storingen voornamelijk komen door de vele sloopwerkzaamheden in het gebied. Momenteel vindt in de ‘probleemgebieden’ veel nieuwbouw en renovatie plaats en wordt er aan de weg gewerkt.

Eneco is in staat de problemen tijdelijk op te lossen, maar een definitieve oplossing kost veel meer tijd. Het bedrijf werkt hieraan.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 28 april 2004
Geactualiseerd: maandag 14 oktober 2019

Reacties (2)

Geplaatst door: schuurman m. ()

Ik heb de meterstand doorgegeven deze week voor de jaarafrekenung en kom er nu achter dat nacht en dsg tarief allemaal op tarief I is blijven staan ! Nachttarief haast niets verbruikt ! Nu Hemelvaart en toch tarief op dagverbruik. Hoe wordt dit opgelost. Wassen drigen doe ik alleen in weekenden !!!!

Groet

Opmerking van de redactie op 10-05-2013
Wij raden u in dit geval aan even contact op te nemen met uw netbeheerder. Als u twijfelt over uw meter dan kunt u deze laten testen door uw netbeheerder. Meer informatie vindt u op: http://www.consuwijzer.nl/energie/energiemeter/meter-klopt-niet
Geplaatst door: L.S.Cicilia ()

Ik wik weten hoe laat de nacht tarief ingaat en de weekend van hoe laat tot hoe laat.

Is het van vrijdag tot maandag ochtend.

En door de weeks.Vriendelijke groet,

Cicilia.

Opmerking van de redactie op 11-05-2012
Dit is afhankelijk van de regio waar u woont. In principe is dit van 11 uur `s avonds tot 7 uur `s morgens en de weekenden. Woont u in Brabant of Limburg, dan is dit van 9 uur `s avonds tot 7 uur `s morgens en de weekenden.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie