De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

16 van 40 leveranciers stuurt duidelijke nota

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Afbeelding_eindafrekeningen_energie.jpgSlechts 16 van de 40 leveranciers sturen klanten een duidelijk controleerbare energierekening. De overigen hebben een laatste waarschuwing gekregen omdat ze geen heldere facturen versturen. Dit maakt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekend. Een aantal van hen riskeert een boete als zij begin 2018 nog steeds geen duidelijk controleerbare rekening sturen.  

Welke energieleveranciers doen het goed?

onduidelijke_energienota_ACM.jpg

Dat zijn Delta, DVEP Energie, NLE, Eneco, Energiedirect, Essent, HVC, Main Energie, OM, Oxxio, Pure Energie, Qurrent, Qwint Energie, ServiceHouse, Vandebron en WoonEnergie. Bekende spelers als Nuon, Greenchoice en ENGIE ontbreken op de lijst van goede energieleveranciers. Peildatum voor de controle was 1 juli. De ACM heeft geen onderzoek gedaan naar de correctheid van de facturen.  

Wat is een duidelijk controleerbare energierekening?

U moet een energierekening eenvoudig kunnen vergelijken met de prijzen in je energiecontract. Zodat u kunt controleren of u inderdaad de afgesproken prijs betaalt.

Lees meer over de energierekening

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 22 april 2021


Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie