De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Slimme meter mogelijk toch snel ingevoerd

2 reacties

Minister Van der Hoeven doet weer een poging tot de invoering van de slimme energiemeter, die energiebedrijven van afstand kunnen aflezen. De Eerste Kamer hield een eerder plan tegen omdat de meter inbreuk zou maken op de privacy.

Privacy
Gevreesd werd dat een energiebedrijf bijna onbeperkt achter de voordeur kan kijken. De minister heeft nu aan het tv-programma Kassa laten weten dat ze een nieuw wetsvoorstel komende week aan de Tweede Kamer stuurt.

Slimme meter niet verplicht
In het nieuwe voorstel staat dat de meter in principe zes keer per jaar wordt uitgelezen. Ook mogen consumenten de slimme energiemeter weigeren. 

'Als u niet wil dat uw gegevens op afstand worden uitgelezen, kan de netbeheerder deze functionaliteit uitzetten. Dan werkt de slimme meter op dezelfde manier als de huidige energiemeter: u moet dan zelf uw meterstanden doorgeven of er komt een meteropnemer langs', staat in het plan van de Rijksoverheid.

Deel dit artikel op:

Reacties (2)

Geplaatst door: Ed ()

Vraag: Ik woon in een appartement met blokverwarming. Op de radiatoren zitten verdampingsmeters. Nou hebben wij van ISTA een aanbieding gehad om "gratis"digitale warmtemeters te laten plaatsen. Maar is dit wel gratis? Per jaar is onze VVE ongeveer 500 euro meer kwijt aan deze meters. Zie ik iets over het hoofd? En worden deze meters dan niet gesubsidieerd? Alvast bedankt en groet, Ed

Geplaatst door: Wammes ()

De meter meet ook de cos phi, dus iedereen gaat meer energie verbruiken en betaald dus ook meer. Privacy is weg, en de gezondheid komt in gevaar.
Goede actie van de energiebedrijven! De politiek en industrie werken nauw samen, en de kloof tussen burger en overheid wordt steeds groter, hoe zou dat nu komen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie