De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Slimme meter voor ieder huishouden

Iedere kleinverbruiker van elektriciteit en gas in Nederland krijgt in principe een zogenoemde 'slimme' meter.  Dit heeft Minister Brinkhorst van Economische Zaken onlangs bekendgemaakt. 

Een slimme meter is een elektriciteits- of gasmeter die op afstand uitleesbaar en aanstuurbaar is en waaraan software kan worden toegevoegd die bepaalde toepassingen mogelijk maakt. Zo wordt het bijvoorbeeld makkelijker om energie te besparen.

De netbeheerder is verantwoordelijk voor de uitrol van de slimme meters over Nederland. De leverancier van gas en elektriciteit is verantwoordelijk voor het uitlezen en verwerken van meetgegevens en krijgt in de beginfase invloed op de uitrol van de meters. De meterhuur wordt gereguleerd door de Directie Toezicht Energie (DTe).

Op het moment dat de kleinverbruiker de beschikking heeft over een slimme meter, ontvangt hij vaker informatie over zijn energieverbruik. Door actuele online beschikbare meterstanden wordt de eindafrekening betrouwbaarder, en gaan verhuizingen en switches soepeler. Ook kan de netbeheerder de voorzieningszekerheid beter waarborgen.

De minister wil de uitrol van slimme meters over Nederland in drie perioden van 2 jaar tot stand brengen.

Lees ook: Oxxio verheugd over landelijke uitrol slimme meter

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 30 maart 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie