Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Spectaculaire stijging energieprijs per 1 juli voorkomen?

1 reactie Leestijd: 3 minuten

De prijzen van gas en elektriciteit gaan per 1 juli bij veel energiebedrijven flink omhoog. Een gemiddeld huishouden is daardoor al gauw meer dan honderd euro per jaar extra kwijt aan energie. Toch kunt u de 'schade' binnen de perken houden!

De hogere kosten zijn onafwendbaar nu de olie in een jaar tijd twee keer zo duur is geworden. Essent en Nuon bevestigen de tariefsverhoging maar noemen nog geen percentages. „Gas zal meer in prijs stijgen dan elektriciteit”, stelt de zegsman van Essent. Volgens gasverkoper Gasterra (de voormalige Gasunie) kan de verhoging, wanneer de prijsstijging een-op- een zou worden doorberekend, enkele honderden euro's bedragen.

Overstappen op voordeliger energieleverancier
Hoe kunt u die prijsstijgingen binnen de perken houden? Als u een zogenaamde 'vaste prijs contract' voor langere tijd heeft afgesloten, heeft u niets te vrezen. U betaalt dan per 1 juli hetzelfde voor uw energie dan op dit moment. Bent u echter nog nooit overgestapt of heeft u een contract met variabele tarieven, dan krijgt u er wel mee te maken. Daarom is nu het juiste moment om prijzen te vergelijken  en over te stappen op een goedkopere energieleverancier! 

Top 5 goedkoopste energiepakketten
Kiest u een aanbieder uit de TOP 5, dan bent u ervan verzekerd dat u energie voor lagere tarieven krijgt dan bij uw huidige standaardleverancier. Bovendien storten deze aanbieders u zo'n 200 euro op uw rekening als u klant wordt. Van de allervoordeligste aanbieder  Energie:direct  krijgt u 190 euro cadeau, Caplare geeft 230 euro instapfee, Elektran 205 euro en MAIN Energie 225 euro eenmalig. Bij Oxxio krijgt u een exclusief actietarief en als extra een bespaarbonus van 300 euro als u in 3 jaar 10% bespaart.

Vast of variabel
Opgemerkt moet worden dat alle aanbieders uit de TOP 5 variabele gasprijzen hanteren. Dat betekent hoogstwaarschijnlijk een verhoging per 1 juli aanstaande. Voor stroom bent u er bij Caplare, Elektran en Main energie er in ieder geval van verzekerd dat de prijs per 1 juli niet omhoog gaat (vaste prijs contract voor elektriciteit). Klik hier voor meer informatie over 'vast of variabel'. Wilt u voor gas én stroom een vaste prijs contract afsluiten, dan bent u het voordeligst uit bij Eneco. Meldt u zich aan via deze website dan ontvangt u eenmalig een actiekorting van € 85 en profiteert u van een vast en laag tarief voor gas en Ecostroom tot 1 juli 2009. U kunt in onze vergelijking filteren op prijsconditie, zodat u de voordeligste aanbieders met vaste of variabele prijzen op een rijtje krijgt.

Hoe stapt u over?
Overstappen op een andere energieleverancier is eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Een overstap is snel online geregeld.  Om te zorgen dat u achteraf geen spijt krijgt, moet u echter een weloverwogen keuze maken. Naast de prijs zijn er ook nog  andere belangrijke aspecten die u in uw beslissing mee moet nemen. Daarom worden  behalve prijs, ook kwaliteit en voorwaarden hier zo overzichtelijk mogelijk op een rijtje gezet. In één oogopslag kunt u al deze aspecten vergelijken, waarna u een bewuste keuze kunt maken. Met de Energiewijzer vindt u de goedkoopste leverancier en kunt u gratis online overstappen.

U vult enkele gegevens in en uw nieuwe energiecontract wordt tegen de gepresenteerde voorwaarden in orde gemaakt. Simpeler kan het niet en er zijn geen bijkomende kosten. De gekozen leverancier neemt na enige tijd per e-mail, post of telefonisch contact met u op. Dit staat beschreven op het aanmeldformulier van de gekozen leverancier. Behalve een energierekening van een andere leverancier, verandert er niets, geen verandering van kabels in uw huis, geen vervanging van stopcontacten.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Reacties (1)

Geplaatst door: Bob Schurkjens ()

Main Energie kan ik van harte aanbevelen. Bonus (alleen via Gaslicht.com) van MAIN Energie stond binnen twee weken op mijn bankrekening bijgeschreven zonder dat MAIN Energie nog maar een cent had afgeboekt. OXXIO: nééét aan beginnen! In mijn hele leven nog nooit zo`n ellendig en aan misdadig grenzend bedrijf meegemaakt! Google Oxxio maar even als je deze leverancier overweegt!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.