De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Energieconcurrenten werken samen in campagne over besparing

door Jeanet Woldring 1 reactie

‘Sta op uit je stoel. Een lagere energierekening begint bij jezelf’. Zo luidt het motto van de besparingscampagne van branchevereniging Energie‐Nederland. Doel is de consument te prikkelen werk te maken van energiebesparing door bijvoorbeeld het kopen van slimme thermostaten en andere besparingsproducten. Bijzonder is dat zes concurrerende energieleveranciers samenwerken aan deze campagne.

Centraal staat een tv‐commercial die de komende twee weken laat zien wat er op het gebied van energiebesparing te koop is. Daarnaast is er een actiewebsite en wordt de campagne gepromoot via de social media‐kanalen van de zes deelnemende energieleveranciers. De energiebesparingsproducten waar het om draait zijn de Toon van Eneco, het energiedak van Nuon, de EnergieAssistent van E.ON, Nest van Essent, Anna‐inzicht van NLE en dynamische prijzen van NieuweStroom. Primair richt de campagne zich tot de Nederlandse consument. Daarnaast willen de bedrijven naar de Haagse politiek toe benadrukken hoe serieus ze omgaan met energiebesparing. 'Het vergroten van de zichtbaarheid van de diverse producten is ook een doelstelling van deze campagne.'

Uitdaging

Caroline Bevaart, verantwoordelijk voor branding en communicatie bij de Nederlandse Energie Maatschappij, is het communicatiebrein achter de energiebesparingscampagne. Het was volgens haar een uitdaging om iets écht onderscheidends te maken. "Anderzijds hebben we nu een campagne gelanceerd die we niet (alleen) voor onszelf gemaakt hebben, maar voor een opdrachtgever én namens nog 5 energieleveranciers. Dat zorgde soms voor wat uitdagingen, maar uiteindelijk is het gelukt gezamenlijk een bijzondere campagne te maken."

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2016
Geactualiseerd: donderdag 22 april 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: Th Lemmers ()

Mijn vast contract loopt in juni af

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie