De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Start eerste offshore windpark

Nog dit jaar zal worden begonnen met het eerste offshore windpark in Nederland. Het windpark van 120 MegaWatt zal ruim 125.000 huishoudens van duurzaam opgewekte stroom gaan voorzien.

ENECO Energie, EIH en ECONCERN hebben een intentieovereenkomst getekend voor de bouw en exploitatie van het Windpark Q7-WP.  Hiermee is de eerste stap gezet voor de bouwvoorbereidingen van het eerste offshore windpark in Nederland.

In mei kan worden gestart met de voorbereiding en naar verwachting is het windpark  eind volgend jaar klaar. Het windpark Q7 wordt circa 23 km uit de kust bij IJmuiden gebouwd. De 60 windturbines van elk 2 MW, die in ruim 20 meter diep water zullen worden geplaatst, leveren genoeg stroom voor circa 125.000 huishoudens. De jaarlijkse stroomproductie van 438 miljoen kWh houdt in dat 225.000 ton CO2-uitstoot vermeden wordt.

"Deze investering is een grote stap in de uitbreiding van de duurzame energieproductie van ENECO Energie. Daarnaast blijven we volop investeren in windprojecten op land," aldus Hans ten Berge, lid Raad van Bestuur van ENECO Energie.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 4 april 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie