De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Steeds meer groene energielabels

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

energielabel-voor-woningen.PNGSinds 2012 neemt het aantal registraties van het energielabel gestaag toe. Dat blijkt uit de nieuwe infographic ‘Energielabel voor woningen, resultaten in 2017’. Ook komen er steeds meer groene labels: meer dan de helft heeft zo'n energielabel.

Waarom een energielabel?

Als woningeigenaar ben je verplicht bij verkoop of verhuur van je woning een energielabel te registreren. Een energielabel laat de energieprestatie van de woning zien en maakt duidelijk welke energiebesparende maatregelen nog mogelijk zijn. Een woning met een groen label is comfortabeler en heeft een lagere energierekening.

energielabels-2017.PNG

Steeds meer groene labels

In 2012 was 15% van alle geregistreerde energielabels een A- of B-label. Inmiddels is dat bijna 29%. Zo’n 31% heeft een label C. Volgens Rijksoverheid is dat goed te verklaren. Een huis met een A- of B-label heeft meer comfort en een lagere energierekening. Ook levert het ruim € 6000 meer op dan een huis met energielabel D.

groen-energielabel-2017.PNG

Energie besparen

Voor woningeigenaren die willen besparen, is er de energiebesparingsverkenner. Een online tool die alle mogelijkheden toont, ook voor een klein budget. En de energiesubsidiewijzer laat zien op welke subsidies de woningeigenaar recht heeft.

Bron: RVO

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie