De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Steeds meer overstappers van energieleverancier

door Jeanet Woldring

Steeds meer consumenten stappen over naar een andere energieleverancier. In 2013 is 13,1 procent gewisseld en een jaar eerder 12,5 procent. Dat is meer dan alle jaren ervoor. Dit blijkt uit een onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) naar energietrends.

Tevreden over overstapproces

Bijna alle overstappers geven aan dat ze tevreden zijn over het overstapproces. Van de overstappers is 65 procent twee of meer keer overgestapt. Van alle consumenten is bijna de helft (44%) inmiddels een keer overgestapt naar een andere aanbieder. Ruim een kwart van de consumenten is bij de eigen aanbieder van contract gewisseld.

Groter prijsvoordeel

Volgens de toezichthouder geven mensen aan dat ze bij een prijsvoordeel van 175 euro bereid zijn om over te stappen. Ze denken dat het voordeel dat ze met een overstap kunnen behalen slechts 82 euro is. In werkelijkheid kan een consument door over te stappen een bedrag tot 314 euro besparen, stelt ACM. Ook de grote tevredenheid over de huidige aanbieder is voor consumenten een belangrijke reden om niet over te stappen. Volgens de onderzoekers wil bijna de helft van de consumenten (40%)binnen nu en twee jaar overstappen.

Lees het volledige nieuwsbericht op de website van ACM
 

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 30 april 2014
Geactualiseerd: dinsdag 22 oktober 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie