De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Stilzwijgend verlengen gebeurt nog steeds

Wellicht herkent u het probleem: u stapt over op een voordelige energieleverancier met een aantrekkelijk aanbod, maar na dat jaar wordt uw contract zomaar omgezet naar een -veel hoger- regulier tarief. Zonder dat u het door heeft, is uw contract stilzwijgend verlengd.

Gelukkig komt hier  volgend jaar een einde aan. Op 5 oktober j.l. is in de Eerste Kamer het wetsvoorstel  "stilzwijgende verlenging en opzegtermijn bij abonnementen en lidmaatschappen" aangenomen.  De nieuwe regels zorgen er onder andere voor dat u in de toekomst minder lang aan een verlenging van een energiecontract vastzit. En dat u sneller kunt opzeggen.

Tot het zover is, doet u er verstandig aan de einddatum van uw contract goed in de gaten te houden en minimaal zes weken voor afloop de tarieven opnieuw te vergelijken. En zo nodig opnieuw over te stappen.

Gaslicht.com kan u van dienst zijn met behulp van onze Contractwekker. Ruim voordat uw contract afloopt krijgt u van ons een herinneringsmail met het bericht dat het tijd wordt om de tarieven opnieuw te vergelijken, uw contract op te zeggen en wellicht een nieuwe leverancier uit te zoeken. Zo heeft u er geen omkijken naar en bent u op tijd met het opzeggen.

Wilt u een herinnering ontvangen wanneer uw contract bijna afloopt? Meld u zich dan hier aan voor deze gratis dienst. Bent u al eens overgestapt via onze vergelijkingssites, dan ontvangt u automatisch bericht.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 14 december 2010
Geactualiseerd: dinsdag 5 maart 2019
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie