De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Stroom duurder door splitsing energiebedrijf

Het personeel van de grote energiebedrijven is een propagandacampagne begonnen tegen de opsplitsing van de bedrijven in een leidingendeel en een verkoopdeel.

Volgens de werknemers van Nuon, Essent, Eneco en Delta pakt de energierekening voor de consument door de splitsing 52 euro per jaar duurder uit. De splitsing kost eenmalig 100 miljoen euro, en vervolgens 450 miljoen euro per jaar.

Om hun bezwaren duidelijk te maken, begint deze week een publiciteitscampagne die de werknemers zelf hebben betaald. Op alle publieke en commerciële zenders zal een tv-spotje worden vertoond. verder worden tweehonderdduizend posters verspreid met de tekst 'Doe mee, zeg nee tegen splitsing energiebedrijven'. In de kranten verschijnen advertenties.

Het publiek wordt gevraagd bezwaren tegen de dreigende tariefsverhoging van energie vanwege de peperdure splitsing kenbaar te maken op de website splitsingnee.nl.

Bron: Het Parool

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 24 januari 2006
Geactualiseerd: maandag 1 november 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie