Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Stroomuitval in Nederland

Leestijd: 1 minuut


"Hoe bang moeten we zijn dat in ons land overal de stroom uitvalt?" Dit was het onderwerp in het t.v. programma Rondom Tien gisteravond.

In Rondom Tien:  Een rampscenario dat vorige maand New York en Londen trof. Minister Brinkhorst wil strengere regels en scherper toezicht op stroombedrijven om te voorkomen dat ook Nederland 'op zwart' gaat.

Maar is die aanpak voldoende? De levering van electriciteit is sinds de liberalisering van de energiemarkt niet meer in handen van de overheid. Stroombedrijven zijn nu alleen nog uit op winst, zeggen critici. Ze zouden nauwelijks nog investeren in onderhoud en produktie. Met alle gevolgen van dien. En goedkoper en efficiënter zijn de electriciteitsbedrijven sinds de liberalisering ook niet geworden. Wat toch het doel was.

De PvdA en het CDA zetten daarom grote vraagtekens bij de liberalisering van de energiemarkt. Aanvankelijk was er een plan om alle Nederlanders per 1 juli volgend jaar hun eigen stroombedrijf te laten kiezen. Nu vragen de grote partijen in de Tweede Kamer zich af of die plannen moeten doorgaan.

Degenen die het debat gemist hebben en nog geïnteresseerd zijn, kunnen het programma hier nog bekijken.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 5 september 2003

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.