Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Stroomverbruik vergelijken met EnergieWeter

Leestijd: 2 minuten

Heeft u enig idee hoeveel uw wasmachine, televisie of computer per jaar aan stroom verbruikt en wat dat kost? Waarschijnlijk niet, want hoe komt u daar achter? Vanaf nu kunt u dat in een oogopslag zien op het prijskaartje in meer dan 1400 winkels. 

De EnergieWeter moet het makkelijker maken om een zuinig apparaat te kiezen. Energielabels waren er al, maar die vertellen alleen wat over het verbruik en geven geen details over de kosten.

Op de nieuwe prijskaarten van deelnemende winkels en webshops  staat  in euro's aangegeven wat een elektrisch apparaat gemiddeld per jaar aan energie kost. De verschillen kunnen behoorlijk groot zijn. 

Ter illustratie: de energiezuinigste wasdrogers verbruiken al snel meer dan honderd euro minder aan energie per jaar. Ook bij computers zijn er verschillen. Laptops zijn al gauw enkele tientjes aan energiekosten goedkoper dan desktop computers. Voor een gemiddeld gezin kan het gebruik van energiezuinige apparatuur al snel zo'n tweehonderd euro op jaarbasis schelen.


De EnergieWeter is van toepassing op wasmachines, vaatwassers, wasdrogers, koel- en vriesapparaten, tv's, desktop computers, laptops en monitors. Het is een initiatief van het ministerie van VROM, Milieu Centraal, de leveranciers en brancheorganisatie UNETO-VNI.

Er is een speciale website geopend, EnergieWeter, met daarop een overzicht van de deelnemende winkels, milieutips, een toelichting op de EnergieWeter en een lijst met veel gestelde vragen. Inmiddels kunnen ruim 1600 apparaten met elkaar worden vergeleken.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 30 september 2010

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie