De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Subsidies voor nieuwe duurzame projecten afgeschaft

De subsidieverlening voor nieuwe duurzame energieprojecten (de MEP) is met onmiddellijke ingang afgeschaft. Dat  heeft het kabinet vandaag besloten volgens  Energeia. De reden is dat de Europese doelstelling van negen procent duurzame elektriciteit in 2010 wordt gehaald.

Het nieuwe kabinet moet beslissen of er verder geïnvesteerd moet worden in de vergroting van het aandeel duurzame elektriciteit. Hiervoor trekt het kabinet op voorstel van de Minister van Economische Zaken 150 miljoen euro extra uit. Zo kan ook in de toekomst het aandeel duurzame energie blijven groeien.

Verder is voor 2006, en indien nodig ook voor 2007, extra subsidie uitgetrokken voor warmtekrachtinstallaties, waarmee meer energiebesparing wordt gerealiseerd.
 
De subsidieregeling MEP is in 2003 in het leven geroepen om de duurzaamheid van de Nederlandse elektriciteitsproductie te verbeteren. De MEP moest bijdragen aan het halen van de Europese doelstelling van negen procent duurzame elektriciteit in 2010. Omdat de productie van duurzame elektriciteit duurder is dan elektriciteitsopwekking met kolen- of gascentrales werden de meerkosten gesubsidieerd.

Bron: Energeia.nl en Minez.nl

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 18 augustus 2006
Geactualiseerd: donderdag 28 februari 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie