Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Subsidies voor nieuwe duurzame projecten afgeschaft

Leestijd: 1 minuut

De subsidieverlening voor nieuwe duurzame energieprojecten (de MEP) is met onmiddellijke ingang afgeschaft. Dat  heeft het kabinet vandaag besloten volgens  Energeia. De reden is dat de Europese doelstelling van negen procent duurzame elektriciteit in 2010 wordt gehaald.

Het nieuwe kabinet moet beslissen of er verder geïnvesteerd moet worden in de vergroting van het aandeel duurzame elektriciteit. Hiervoor trekt het kabinet op voorstel van de Minister van Economische Zaken 150 miljoen euro extra uit. Zo kan ook in de toekomst het aandeel duurzame energie blijven groeien.

Verder is voor 2006, en indien nodig ook voor 2007, extra subsidie uitgetrokken voor warmtekrachtinstallaties, waarmee meer energiebesparing wordt gerealiseerd.
 
De subsidieregeling MEP is in 2003 in het leven geroepen om de duurzaamheid van de Nederlandse elektriciteitsproductie te verbeteren. De MEP moest bijdragen aan het halen van de Europese doelstelling van negen procent duurzame elektriciteit in 2010. Omdat de productie van duurzame elektriciteit duurder is dan elektriciteitsopwekking met kolen- of gascentrales werden de meerkosten gesubsidieerd.

Bron: Energeia.nl en Minez.nl

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 28 februari 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.