De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Tennet haalt miljard op met nieuwe groene obligatie

door Jeanet Woldring

Tennet-offshore-converter.jpgTenneT heeft opnieuw een zogeheten 'groene' obligatie aan de man weten te brengen.

De hoogspanningsnetbeheerder haalde een miljard euro op bij investeerders. Dit meldt TenneT dinsdag. Eerder haalde het bedrijf al een half miljard euro op. 

Duitse windparken aansluiten

Het geld wordt gebruikt om enorme Duitse windparken aan te sluiten op het Duitse energienet. TenneT heeft deze taak eerder op zich genomen. 

Windmolens op zee

Ook in Nederland gaat de netbeheerder de geplande windmolens op zee aansluiten op het energienet. Hierbij gebruikmakend van de kennis die in Duitsland is opgedaan. 

8 tot 10 miljard euro nodig

In totaal heeft de netbeheerder de komende tien jaar zo’n 8 tot 10 miljard euro nodig om de netwerken te realiseren. Tot en met 2019 gaat het concern 7000 megawatt aan capaciteit realiseren voor het Duitse deel van de Noordzee. 

Omgerekend kan er net zoveel stroom door de kabels als 9 miljoen huishoudens jaarlijks verbruiken. Tegen 2023 wordt er nog eens een capaciteit van 3500 megawatt voor de Nederlandse windmolens gebouwd.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 7 juni 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie