De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Texel als eerste gemeente slimme meters

door Jeanet Woldring

Texel wordt vanaf 31 oktober 2011 geheel voorzien van slimme energiemeters. Hiermee is Texel de eerste gemeente in Nederland. De ruim 8.300 particulieren en bedrijven op het Waddeneiland krijgen de komende periode de nieuwe generatie energiemeter.

De slimme meter kan de meterstanden automatisch doorgeven. Dat betekent dat men niet meer thuis hoeft te blijven voor een meteropnemer of zelf de meterstanden door hoeft te geven. De slimme meter geeft ook vaker inzicht in het energieverbruik: Zes keer per jaar in plaats van eenmaal per jaar. Zo krijgt de klant makkelijker, begrijpelijker en op elk gewenst moment inzicht in het energieverbruik.

Texel energieneutraal in 2020

Texel wil in 2020 zelfvoorzienend zijn op het gebied van energie en water. Hiervoor werkt het eiland enerzijds aan energiebesparing en anderzijds aan het opwekken van duurzame energie. Liander helpt de gemeente Texel hierbij met advies over besparing en met de monitoring van energieverbruik.

De slimme meter in de toekomst

Liander ziet de slimme meter als één van de bouwstenen voor de toekoms van betrouwbare, betaalbare en schone energievoorziening. Daarnaast wordt steeds meer energie lokaal opgewekt: bijvoorbeeld met warmtekrachtinstallaties in bedrijven, zonnepanelen op gebouwen of windmolens op boerenbedrijven. De slimme meters en de lokale opwekking zoals die op Texel vormen de eerste stappen naar de energievoorziening van de toekomst.

bron: Liander

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 13 oktober 2011
Geactualiseerd: woensdag 16 oktober 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie