Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Toeslag op energierekening is verwarrend

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Nederlandse Energiebedrijven vinden het een slecht idee om de SDE+ op de energierekening op te nemen. Deze nieuwe toeslag moet duurzame energie in Nederland gaan financieren. Vanaf 2013 zou deze toeslag op de energierekening terug te vinden zijn.

Nederlandse energiebedrijven, vertegenwoordigd door branchevereniging Energie Nederland, zien er niks in om de opslag op de energierekening die op consumentenniveau geld moeten genereren voor de subsidieregeling SDE+. Volgens de energiebedrijven hebben consumenten nu reeds moeite met het snappen van de energienota.

Niet alleen de leveringstarieven staan namelijk nu al op de energienota, ook energiebelasting, btw, vastrecht, netwerkkosten en heffingskorting is op de rekening te vinden. Nog een post hieraan toevoegen zou de verwarring nog groter maken.

Daarnaast verwachten de energiebedrijven dat dit extra kosten voor hen meebrengt. Zij moeten namelijk het systeem aanpassen om deze toeslag op de nota te kunnen plaatsen. Als laatste punt wordt aangedragen dat consumenten met groene stroom de vraag gaan stellen waarom zij een extra toeslag moeten betalen als zij reeds groene stroom betalen.

De oplossing die branchevereniging Energie Nederland, vertegenwoordiger van de Nederlandse energiebedrijven, aandraagt, is om de kosten via de energiebelasting te gaan innen. Zo zien consumenten geen extra post op hun nota terug.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 16 oktober 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.