De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Energie vergelijken

TOP 5 goedkoopste energiepakketten gewijzigd

door Jeanet Woldring

De TOP 5 goedkoopste energiepakketten op onze vergelijkingssites is sinds deze maand gewijzigd. Niet alleen de ranglijst is veranderd, ook de methode van samenstelling. 

TOP 5 concurrentiebevorderend
Energie:direct is na een maand terug van weggeweest in de TOP 5 op Gaslicht.com en Energiewereld. De energieleverancier stond op 1 oktober als vanouds weer op kop. Voor nog geen 1000 euro per jaar kan een gemiddeld huishouden stroom en gas geleverd krijgen van dit bedrijf. Wie overstapt via onze vergelijkers krijgt een exclusief actietarief en 210 euro retour.

Maakt het wat prijs betreft honderden euro's op jaarbasis uit of u voor het goedkoopste of duurste (ruim 1500 euro) contract kiest,  in de TOP 5 zit weinig prijsverschil. Wie bijvoorbeeld liever naar een standaardleverancier als Nuon overstapt, is op jaarbasis slechts elf euro meer kwijt voor het actiepakket met speciale korting.  Ook Dong Energie, RWE en de Nederlandse Energie Maatschappij zitten nog net onder de 1000 euro. Er wordt hevig gestunt met scherpe actietarieven om klanten te werven of te behouden. Een gunstige ontwikkeling deze marktwerking! 

Groen of grijs plus gunstige prijs
Per 8 oktober is Energie:direct alweer van de troon gestoten door Greenchoice.  Overstappers die bewust kiezen voor groene stroom én voor de laagste prijs, zijn bij Greenchoice het beste uit. Ook de NEM heeft het kortingsbedrag verhoogd, waardoor deze leverancier -ook groene stroom- nu op de derde plaats staat.  Dong Energy met zowel Basisstroom (grijs) en Puurstroom (groen) staat op de vijfde plaats. Dit bedrijf levert grijze en groene stroom voor dezelfde prijs, net zoals Essent dat bijvoorbeeld doet. Alleen het groene product staat in de TOP 5, maar u kunt desgewenst 'voor hetzelfde geld' overstappen naar het grijze product.  

Waarom alleen groene (en geen grijze) stroom van DONG Energy in de TOP 5?
Indien de kenmerken van het pakket nagenoeg identiek zijn, wordt bij gelijke prijs in het belang van de consument slechts 1 pakket van de leverancier getoond in de TOP 5. Daarom ziet u alleen Puurstroom (=groen) van Dong Energie in de TOP 5. In de volledige ranglijst staan zowel de grijze als de groene producten van de aanbieders, ook al hebben ze dezelfde prijs.
 


 TOP 5 van 1-10-2008

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 9 oktober 2008

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie