De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Transporttarieven stroom kunnen alsnog omlaag

Leestijd: 2 minuten

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken heeft de Tweede Kamer woensdag gerustgesteld over te hoge transporttarieven van stroom door aan te geven dat die met ,,terugwerkende kracht'' verlaagd kunnen worden.  

Grootverbruikers van energie, het midden- en kleinbedrijf, de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond hadden vorige week in een gezamenlijke brief hun beklag gedaan over de hoogte van de tarieven per 1 januari 2008. Toezichthouder DTe had eerder in een rapport vastgesteld dat de beheerders van de netten een rendement halen dat veel hoger is dan redelijk mag worden geacht. Volgens de briefschrijvers hebben consumenten en bedrijfsleven alleen al in 2004 en 2005 zo'n 400 miljoen euro te veel betaald.

Ze hadden verwacht, dat de ,,overwinsten'' zouden leiden tot lagere tarieven per 1 januari, maar dat is niet gebeurd. Van der Hoeven zei dat overdracht van het beheer van netten heeft geleid tot een nieuwe situatie en dat daardoor het wachten nu is op nieuwe tarieven zoals NMa en DTe die komend voorjaar samen vaststellen. Als dat gebeurd is zijn de tarieven met terugwerkende kracht tot 1 januari 2008 vast te stellen, aldus Van der Hoeven. Ze zei er overigens bij dat er een discussie is te voeren over de berekening van de hoogte van het bedrag van 400 miljoen euro.

Bron: ANP

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 4 september 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie