Genomineerd voor 2024!
Stem op Gaslicht.com
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Trianel failliet; NMa garandeert energielevering klanten

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Trianel Energy is bijna failliet. De Nederlandse Mededingingsautortieit (NMa) heeft de vergunning ingetrokken voor de levering van elektriciteit en gas. Vorige week waren er al soortgelijke problemen met Orro, ook daar trok de NMa toen de stekker uit. De waakhond zorgt ervoor dat klanten wel gewoon energie geleverd krijgen.

Tweede faillissement binnen een week
Na het faillissement van energiebedrijf Orro is nu een tweede leverancier in financiële problemen geraakt. Ook voor Trianel geldt dat zij niet langer in staat is om de ingekochte energie betalen. Begin dit jaar nam het bedrijf nog werkzaamheden over van de Noord-Hollandse Energie Coöperatie die toen financiële problemen had.

Trianel is niet alleen leverancier aan klein- en grootverbruikers. Zij is ook zakenpartner van ondernemingen die decentraal elektriciteit opwekken, bijvoorbeeld via warmtekrachtcentrales zoals tuinders. Daarnaast levert Trianel diensten aan bedrijven zonder eigen vergunning, zogeheten whitelabels. De NMa voert nauw overleg met deze partijen om problemen daar te voorkomen.
 
Consumenten (kleinverbruikers) 
De levering van energie aan consumenten is op korte termijn gegarandeerd door de landelijke netbeheerders TenneT en Gas Transport Services (GTS). Dit betekent dat kleinverbuikers momenteel niet zelf kunnen overstappen naar een andere energieleverancier van eigen keuze. 

Overstappen
Zodra klanten bij een andere leverancier zijn ondergebracht, worden zij hierover geïnformeerd. Wie niet tevreden is over die nieuwe leverancier of diens tarieven of voorwaarden, kan naar een andere leverancier overstappen. Hierbij geldt de gebruikelijke opzegtermijn van 30 dagen.

De NMa houdt consumenten en kleinzakelijke afnemers op de hoogte op Consuwijzer

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 13 februari 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie