De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Uitzonderlijk veel gas gebruikt door vrieskou

De Gasunie heeft de afgelopen week een voor de maand maart zeer uitzonderlijke hoeveelheid aardgas afgezet. In de periode van donderdagmorgen zes uur tot vrijdagmorgen zes uur werd in totaal 430 miljoen kubieke meter aardgas getransporteerd.

Om aan de vraag naar aardgas te voldoen moesten ook de buffervoorraden in Norg, Grijpskerk en Alkmaar worden aangesproken, zo heeft een woordvoerder van Gasunie Transport vrijdagmiddag in Groningen bekendgemaakt.

Volgens de woordvoerder gebeurt het slechts zeer zelden dat in maart zulke hoeveelheden aardgas worden afgezet. De grote vraag leverde technisch echter geen enkel probleem op. Men zat op 70 tot 80 procent van de capaciteit. 

Een record is de productie niet geweest. De hoogste productie gedurende een etmaal was op 2 januari 1997 toen 530 miljoen kubieke meter aardgas werd geleverd. Dat er nu minder werd geleverd dan acht jaar geleden is waarschijnlijk een gevolg van het ontbreken van een koude, felle oostenwind.

Mocht het opnieuw zo koud worden en dan in combinatie met een koude wind, dan is dat voor de Gasunie nog geen enkel probleem, aldus de woordvoerder. Zonodig  kan de strategische gasvoorraad bij de Maasvlakte ingezet worden.

bron: ANP

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: zondag 6 maart 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie