De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Van Geel: bouw nieuwe kerncentrale

Het taboe op kernenergie lijkt verdwenen. CDA-staatssecretaris Van Geel van Milieu zei zondag in het tv-programma Buitenhof, dat kernenergie in ons land "een heel serieuze optie" is.

Volgens hem moet Nederland kiezen tussen kernenergie en kolencentrales om de klimaatdoelstellingen in het jaar 2020 te halen. Zelf sprak Van Geel geen voorkeur uit.

Wel verbindt hij aan kolencentrales de voorwaarde dat het moet gaan om kolenvergassing of om de opslag van het broeikasgas CO2, omdat anders problemen ontstaan met de luchtkwaliteit.

Ook kernenergie wordt aan strikte voorwaarden gebonden in verband met de veiligheid, het terrorisme en de opslag van radioactief afval, zei Van Geel. Hij ziet mogelijkheden voor kerncentrales aan de kust en noemde als mogelijke vestigingsplaatsen de Eemshaven, de Tweede Maasvlakte en Borssele.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: zondag 12 februari 2006
Geactualiseerd: dinsdag 15 oktober 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie