De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Van Geel wil energiebon

Naast de boekenbon, de horecabon en de bioscoopbon komt er misschien ook een energiebon. Staatssecretaris Van Geel onderzoekt of zo'n bon haalbaar is. Hij heeft het plan voor de bon gelanceerd in het kader van de Wereldmilieudag op 5 juni.

Met de bon kunnen mensen energiezuinige producten kopen, zoals bijvoorbeeld spaarlampen. Het idee erachter is dat zowel de gever als de ontvanger op die manier iets doet aan duurzaamheid.

Van Geel noemt als voorbeeld van zo'n product een zogeheten standby-killer*. Met dit apparaat kan bijvoorbeeld een televisie op standby staan zonder dat het veel energie kost.

Het idee van een energiebon is niet nieuw. 'Energiebon voor elke Vlaming',  kopte het Belgische Nieuwsblad al in 2002. Of deze ooit ingevoerd is bij onze Zuiderburen, is moeilijk te achterhalen.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 7 juni 2006
Geactualiseerd: donderdag 7 maart 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie