De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Verdienen aan de gasprijs: vergelijk energietarieven

door Maartje Sebek Leestijd: 2 minuten

De gasprijs is in korte tijd extreem gestegen. De wereldwijde gasmarkt is dan ook interessant voor beleggers, schrijft de Telegraaf. Wie beleggen te riskant vindt, kan toch verdienen aan de gasprijs. Door zelf de energieprijzen te blijven vergelijken, levert u dat 300 tot 400 euro op jaarbasis, aldus prijsvergelijker Gaslicht.com van Ben Woldring.

Energietarieven in de lift

De afgelopen tijd waren de energieprijzen enorm laag. Een uitzonderlijke situatie. Nu is te zien dat zowel de stroom- als gastarieven stijgen als gevolg van de speculatieve verhoging voor CO2-prijzen. De gasprijzen bereikten vorige week het hoogste punt van de afgelopen maanden. De prijsstijging komt mede doordat de vraag naar gas toeneemt door het opleven van de economie. Niet alleen gas zit in de lift, ook stroom wordt duurder. Experts zien hoge prijzen voor elektriciteit door capaciteitsproblemen in omringende landen.

Vraag naar gas groeit 

Volgens ABN Amro zal de vraag naar gas de komende jaren groeien: oude steenkolencentrales worden overal gesloten, waarvoor vervanging komt door gasgestookte centrales. Batterijauto’s en datacenters vreten bovendien steeds meer stroom. Anderzijds moet de beweging om huishoudens van het gas te halen nog maar beginnen. Tegelijkertijd neemt het aanbod van Nederlands gas af door de sluiting van het Groninger veld waardoor meer gas uit het buitenland wordt geïmporteerd.

Profiteer zelf ook van de gastarieven

Om als particulier te beleggen is complex en kent risico’s. Dit neemt niet weg dat u niet kunt profiteren van de gasprijs. Consumenten kunnen kiezen voor een tussenweg door zelf de energieprijzen van aanbieders te blijven vergelijken. Overstappen van energieleverancier levert een gemiddeld huishouden op dit moment zo’n 300 tot 400 euro per jaar op.

Herfst in aantocht

Nu we de zomer van 2020 achter ons gaan laten, zal de temperatuurverwachting weer een grotere rol gaan spelen in de ontwikkeling van de prijs. Dit geldt met name voor gas, voorspelt Vattenfall. Loopt uw contract binnenkort af? Aarzel dan niet, neem het zekere voor het onzekere en vergelijk energieprijzen. En zet uw gasprijs vast voor een bepaalde tijd.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 21 februari 2022

Maartje Sebek
Maartje Sebek Medewerker Marketing & Communicatie

Maartje was tot november 2021 werkzaam als Marketing en Communicatie medewerker voor Gaslicht.com.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie