Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Verdwijnen energiepremie einde zonne-energie

Leestijd: 1 minuut

Het landelijk voorlichtingscentrum voor energie en milieu, Milieu Centraal, wordt overstelpt met vragen over de naderende afschaffing van de milieupremies. Nederlanders vragen hoe ze nog gebruik kunnen maken van de resterende energiepremies.

Zoals gemeld, hebben  huiseigenaren vanaf 16 oktober 2003 geen recht meer op een premie voor het toepassen van isolatie, energiebesparende verwarmingsinstallaties, zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen, en het laten uitvoeren van een energieprestatieadvies (EPA).  Met name de aankoop van zonnepanelen en -boilers wordt daardoor fors duurder.

Gaslicht.com heeft in een eerder artikel al aangegeven, dat zonne-energie in Nederland nauwelijks levensvatbaar is. Alleen dankzij belastinggeld worden zonnepanelen gekocht, die echter nauwelijks bijdragen aan een beter milieu. Daarentegen worden veel effectievere middelen juist niet gesubsidieerd. 

De minister van Economische zaken komt gedeeltelijk op zijn besluit terug om de energiepremies te laten vervallen. Gaslicht.com hoopt, dat de energiepremies worden voortgezet ten gunste van de meest effectieve energiebesparende middelen. Een wasmachine met Eco-keurmerk, die aantoonbaar veel minder energie verbruikt dan een wasmachine zonder eco-keurmerk, draagt veel meer bij aan een schoon milieu dan een zonne-paneel!

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 6 januari 2023

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie