De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Vergelijkingssites overrompeld en platgelegd

1 reactie Leestijd: 2 minuten

Electrabel heeft het 'verkorven' bij duizenden Belgische gasverbruikers. Sites met prijsvergelijkingen worden overrompeld en platgelegd. Een 'pak klanten' loopt weg bij het Belgische energiebedrijf. Aanleiding is de aangekondigde prijsverhoging van Electrabel. Vanaf september zou de prijs voor aardgas met 13 tot 20% duurder worden. 

Volgens Electrabel is dat nodig omdat de prijs voor energie op de internationale markten is gestegen. De Belgische marktleider baseert de prijsverhoging  op de internationale ontwikkeling van de aardgasprijs van de afgelopen twee jaar. Electrabel heeft ondanks de geliberaliseerde Belgische energiemarkt nog altijd de helft tot tweederde van de verschillende markten bij onze zuiderburen in handen. Nuon is één van de grotere nieuwkomers.

Stormloop aan overstappers
Het is nog niet duidelijk of andere leveranciers zoals Nuon, Essent en Luminus ook de prijzen zullen verhogen, schreef De Standaard de vorige week. Feit is, dat het momenteel storm loopt bij de energiebedrijven, nu onze zuiderburen uit woede massaal willen overstappen op goedkopere stroom en gas.

Belg wil 'Hollandse' stroom
De prijsverhoging van Electrabel stuit ondermeer op forse kritiek van  politici en consumentenorganisatie Test-Aankoop.  Dat de energieprijs internationaal gestegen is, noemt Testaankoop een drogreden. De Belgische Consumentenbond adviseert mensen over te stappen op een goedkopere energieleverancier. Niet Essent of Nuon, maar de op één na grootste leverancier Luminus  of Lampirus wordt door Test-Aankoop als 'beste alternatieve keuze' aanbevolen.  Toch staat de telefoon ook roodgloeiend bij de fusiepartners Nuon en Essent. Beide bedrijven krijgen dubbel zoveel overstappers als normaal.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 15 oktober 2019

Reacties (1)

Geplaatst door: allaert geert ()

Ik bekijk mijn jaarafrekening voor gas en electriciteit na verhuis naar nieuwe woning en meer een verwaarloosbare verlaging van het verbruik van electriciteit op maar vooral ook een aanzienlijke vermeerdering van het aardgasgebruik (van 25.000 kwh/j naar 41.000 kwh/j). Nochtans is er niets aan de gezinssamenstelling of gewoontes gewijzigd en beschikken we over een VAILLANT ECO TEC condensatie gaswandketel. Waarvan kan deze verhoging zijn, wij springen nochtans zorgvuldig om met gas en electriciteit die wij beiden afnemen van LUMINUS. Welke prijsstijgingen mogen daar verwachten vanaf september 2011? Zijn er eventueel goedkopere leveranciers? Hartelijk dank voor uw bericht.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie