De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Vergunning kolencentrale RWE/Essent vernietigd

De vergunning die RWE nodig had voor de kolencentrale die zij aan het bouwen zijn in Eemshaven, is vandaag vernietigd door de Raad van State. Wat de uitspraak betekent voor de bouw van de centrale is nog onduidelijk. In hoger beroep gaan is niet mogelijk. RWE, het moederbedrijf van Essent, is al drie jaar bezig met de bouw van de grootste centrale van Nederland.

De Raad van State heeft de vergunningen vernietigd die de toenmalige minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de provincies Friesland en Groningen in 2008 hebben verleend. 

Volgens het rechtscollege is er onvoldoende onderzoek gedaan naar de gevolgen voor de beschermde natuurgebieden. Het Nederlandse Waddengebied is toentertijd goed bekeken, maar naar de Duitse Waddeneilanden is geen onderzoek gedaan.

De kolencentrale, waarvan de bouw nu drie jaar bezig is, zou de grootste van Nederland moeten worden, en kan  2 miljoen huishoudens van energie voorzien. In april dit jaar werd ook de bouw van de kolencentrale van Nuon in Eemshaven stilgelegd, nadat Greenpeace en andere milieuorganisaties hiertegen campagne voerden en juridische stappen ondernamen.

Meer info en overstappen naar Essent (met welkomstpremie)

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 24 augustus 2011
Geactualiseerd: dinsdag 15 oktober 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie