Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Verhaal over nep groene stroom is anti-Europees

door Jeanet Woldring 3 reacties Leestijd: 2 minuten

In De Telegraaf van dinsdag stond te lezen dat de circa 2,5 miljoen Nederlandse gezinnen die in hun huis milieuvriendelijke groene stroom gebruiken, al jaren in de maling worden genomen.  

“De certificaten voor groene stroom zijn onderdeel van een nepsysteem”, aldus PvdA-Europarlementariër Dorette Corbey.  “Er wordt geen kuub groene stroom extra door geproduceerd en dat weten de energiebedrijven ook.” Het bericht gaf aanleiding tot veel beroering, zowel onder producenten van groene stroom als in de politiek. De Tweede Kamer houdt zelfs een spoeddebat over groene stroom.

Raar dat een Europarlementariër met zo'n argument komt, reageert energiebedrijf Greenchoice in een persbericht. "We leven juist in een tijd waar handel in Europa essentieel is. 'Het milieu' doet niet aan grenzen!  Juist door deze certificaten wordt er voor gezorgd dat groene produktie maar één keer verkocht kan worden. Als meer mensen in Europa kiezen voor groene stroom wordt er ook meer groene stroom gerealiseerd.
 
Volgens mevrouw Corby moet groene stroom veel duurder zijn dan normale stroom. In Nederland bewijzen leveranciers zoals Greenchoice juist al jaren dat een hogere prijs juist helemaal niet nodig is. Er zijn namelijk al subsidies verstrekt bij de opwekking en dan hoeft de groene stroom niet tegen een nog hogere prijs worden verkocht. De belastingbetaler hoeft er immers niet twee keer voor te betalen! De recente berichtgeving, ingezet door Europarlementarier Corbey, komt ondoordacht over. Misschien had zij hier beter over na moeten denken, zodat haar PvdA-genoten de kabinetsbelofte om in 2020 20% duurzame energie te realiseren wel waar kunnen maken."


Bron: Greenchoice

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 22 oktober 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (3)

Geplaatst door: Jasper ()

Groene stroom is echt niet zo groen als ze beweren, oude spoorbielzen die hier onder chemisch afval vallen omdat ze zijn geémpregneerd met een vervuilende beits, worden aan Duitsland verkocht waar ze deze weer verbranden in hun stookovens en als je daar een bepaald aantal procenten hout bijstookt produceer je daar volgens de wet groene stroom. Het meest idiote is nog wel dat hun groene stroom aan Nederland word verkocht.

Geplaatst door: kim ()

gebruik gewoon minder stroom plant een boom neem spaarlampen ga met de fiets naar je werk stem groen maar nee geen groene stroom dat is ONZINNIG het enigste wat zinnig is het plaatse van nieuwe groene energie bronnen maar daar zorgt aleen de politiek voor en niet de energie maatschapijen die handelen slechts in certivicaten ze richten zig op ded domme goedzak die het mileu wil sparen zonder dat die er iets van weet

Geplaatst door: Julian ()

Wij hier in Nederland weten niet anders meer dat we iedere dag genept worden.
Is het niet door onze regering dan toch wel door iemand anders.
Wij staan nergens meer van te kijken.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie