De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Verlaging vermindering energiebelasting pas in 2019

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Afgelopen dinsdag berichtte Gaslicht.com dat de energierekening volgend jaar gemiddeld bijna 190 euro omhoog gaat. Dit slechte nieuws kunnen we iets verzachten. Een deel van deze lastenverzwaring, 62 euro, wordt pas per 1 januari 2019 doorgevoerd.

Verlaging vermindering energiebelasting per 1-1-2019

De verlaging van de vermindering energiebelasting, voorheen heffingskorting, zal nog niet per 1 januari 2018 worden doorgevoerd, maar staat in de plannen voor 2019. Daarnaast zal er per 2018 een stijging van de energiebelasting zijn van zo'n 20 euro. Deze komt naast de verhoging van de opslag duurzame energie van 47 euro en verhoging van de netbeheerkosten van gemiddeld 23 euro. Hiermee komt de totale verhoging voor volgend jaar voor een gemiddeld huishouden op ongeveer 120 euro.

Vermindering_energiebelasting_2009-2019 2.jpg

Overstappen blijft lonend

Dit neemt niet weg dat overstappen nog altijd honderden euro’s scheelt. Dit komt doordat nieuwe klanten nog steeds de beste aanbiedingen krijgen. Overstappen van energieleverancier kan op dit moment een besparing tot 316 euro opleveren. 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 22 februari 2018


Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie