De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vernieuwd energielabel per 1 januari 2009

1 reactie

Het energielabel wordt vernieuwd en verbeterd. Volgens minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie moet dit label per 1 janauri 2009 aangeven voor welk type woning de energetische beoordeling van toepassing is, bijvoorbeeld een hoekwoning, een tussenwoning of een vrijstaande woning.

Vogelaar hoopt hiermee een einde te maken aan de verwarring over het label, zo schreef ze op 4 september in een brief aan de Tweede Kamer. Begin juli wees de Vereniging Eigen Huis (VEH) erop dat goed geïsoleerde hoekappartementen een beter label kunnen krijgen dan tussenappartementen. Volgens de VEH was de kwaliteit van het label dus onder de maat.

Update 22-9-2008: Huiseigenaren die dit jaar een energielabel hebben aangeschaft, krijgen van VROM gratis een nieuw label. Dat maakte een woordvoerder van het ministerie zaterdag bekend in de internet-verlenging van het consumenten tv-programma "Kassa".

Deel dit artikel op:

Reacties (1)

Geplaatst door: mr. x ()

Blijft naar mijn mening een weinigzeggend label. Zie er eerlijk gezegd het nut er niet van in behalve voor de labelaars zelf die er een leuke boterham mee verdienen.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie