Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Verzet tegen verkoop Rendo aan Belgen

Leestijd: 2 minuten

De gemeente Hoogeveen wil de overname van energiebedrijf Rendo door het Belgische Electrabel blokkeren. Dat zegt Roy op het Veld in het Financieele Dagblad.

Rendo, met vestigingen in Hoogeveen, Meppel en Steenwijk levert al ettelijke tientallen jaren gas  en stroom. Het bedrijf levert in het hele land en wie zich nu aanmeldt, ontvangt een energiekostenmeter of intelligente zaklamp. Rendo is weliswaar niet de goedkoopste energieleverancier, maar verleent wel de beste service. Ook zijn consumenten het meest tevreden over de prijzen van Rendo. Althans, dat bleek uit een onafhankelijk marktonderzoek in augustus vorig jaar.

Electrabel biedt  66,5 miljoen euro voor het leveringsbedrijf van Rendo dat wordt afgesplitst van het netwerkbedrijf. Dit vindt Hoogeveen, die voor 33%-aandeelhouder is,  te laag. Ook is er verontwaardiging dat Electrabel op exclusieve basis met Rendo onderhandelde voordat andere geïnteresseerden kans hadden gehad een boekenonderzoek te doen. Het bod van Electrabel zou neerkomen op 307 euro per aansluiting.

Het Deense Dong heeft zonder in de boeken te hebben gekeken een bod gedaan van 310 tot 330 euro per aansluiting, zo schrijft de krant. Het is niet bekend waarom er niet verder gepraat is met Dong.

Behalve een financieel bezwaar, vreest de gemeenteraad voor de werkgelegenheid van het leveringsbedrijf, dat in Hoogeveen is gevestigd. Uiterlijk 6 juli moeten de aandeelhouders laten weten of ze akkoord gaan.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 21 oktober 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.