De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Vodafone met zonnelader voor mobieltje

De zomer is bijna voorbij in Nederland.  Voor alle zonzoekers en milieubewuste mobiele bellers is er echter nog goed nieuws onder de zon!

Zonne-energie is gratis, milieuvriendelijk en vrijwel overal te krijgen. Een ideale methode dus om een mobiele telefoon of PDA mee op te laden! Dat vond Vodafone ook en introduceerde als eerste operator in Nederland een handige oplader met zonnecellen voor de mobiele telefoon of PDA. Sinds deze zomer ligt de oplader in de Vodafone City Points en is online te bestellen voor krap veertig euro.

'Iedereen heeft het wel eens meegemaakt; je wilt mobiel bellen vanuit de trein of vanaf het strand en je batterij is leeg. En er is geen stopcontact te bekennen. Op zo'n moment zoek je naar een snelle en eenvoudige manier om de batterij op te laden. Vodafone heeft daarom de Vodafone Zonnelader, een klein apparaatje met zonnecellen waarmee je overal je mobiele telefoon kunt opladen.'

De Vodafone Zonnelader is een klein, rood plat doosje van nog geen 100 gram met daarin een kleine zonnecollector. Om op te laden wordt het doosje opengeklapt, in het daglicht gelegd en aan de mobiel of PDA gekoppeld. De zonnelader is niet alleen handig, maar ook milieuvriendelijk.

De Zonnelader werkt altijd beter buiten dan binnen en altijd beter in de volle zon dan in de schaduw. Daarom is de oplaadtijd afhankelijk van de telefoon en de licht intensiteit. Het apparaat is geschikt voor nagenoeg alle gangbare mobiele telefoons en PDA's. Op de website van Vodafone is de volledige lijst te downloaden van mobiele telefoons die geschikt zijn voor de Vodafone Zonnelader.

Het is niet de eerste zonnelader die Vodafone op de markt brengt.  Vorig jaar was er een voorloper, maar dat kende wat technische onvolkomenheden. Vodafone is met de Nederlandse fabrikant Soldius doorgegaan met het ontwikkelen en er is getest in Griekenland en Australië. Arnoud Six van Vodafone:  "Het is een technisch verhaal, dat te maken heeft met de manier waarop mobieltjes opgeladen worden. Dat verschilt van merk tot merk, zelfs van toestel tot toestel. Je hebt daarom speciale software nodig, tussen de zonnelader en de mobiele telefoon in. Het is om dezelfde reden waarom je aan universele zonne-opladers meestal niks hebt. Daar moet iets tussenin, dat rekening met je toestel houdt.” (bron: p-plus.nl)

Vodafone streeft ernaar bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzame producten en diensten. Eerder dit jaar bracht Vodafone een speciale mobiele telefoon voor doven en slechthorenden op de markt. Ook gebruikt Vodafone groene energie voor al haar antennes en startte het bedrijf als eerste een recyclingprogramma voor mobieltjes.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 14 september 2005
Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie