De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Vodafone test zonnelader voor mobieltje

1 reactie

Zonne-energie: het is gratis, milieuvriendelijk en vrijwel overal te krijgen. Een ideale methode dus om een mobiele telefoon of PDA mee op te laden, aldus  Vodafone. De mobiele telefoonaanbieder test daarom momenteel een handige oplader met zonnecellen. 
 
Vodafone: "Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je wilt mobiel bellen vanuit de trein of vanaf  het strand en je batterij is leeg. Dan is er geen stopcontact te bekennen. Op zo’n moment zoek je naar een snelle en eenvoudige manier om de batterij op te laden. Vodafone test nu de zonnelader, die zonlicht omzet in elektriciteit. " 
   
De zonnelader is een plat doosje met daarin een kleine zonnecollector. Om op te laden wordt het doosje opengeklapt, in het daglicht gelegd en aan de mobiel of PDA gekoppeld. De zonnelader is niet alleen handig, maar ook milieuvriendelijk.   
   
Vodafone streeft ernaar bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzame producten en diensten. Eerder dit jaar bracht Vodafone een speciale mobiele telefoon voor doven en slechthorenden op de markt. Ook gebruikt Vodafone groene energie voor al haar antennes en startte het bedrijf als eerste een recyclingprogramma voor mobieltjes.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2004
Geactualiseerd: maandag 14 oktober 2019

Reacties (1)

Geplaatst door: hans both ()

mijn ervaringen met de solarlader van A-solar type Am110 zijn zeer goed. handig mee te nemen en in anderhalf uur is mijn telefoon weer vol geladen Bovendien nog mooi van vorm ook.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie