De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Wacht niet tot 1 januari met vergelijken

door Jeanet Woldring 4 reacties

1 januari is weer in zicht. Dat betekent dat niet alleen de energietarieven veranderen, maar ook de premies van zorgverzekeringen. Veel mensen trekken in deze periode tijd uit om hun energiecontract én zorgpolis te vergelijken. Slim, want overstappen levert gemiddeld een besparing op van 600 euro!

Wist u dat wij zorgverzekeringen helder en inzichtelijk maken op Poliswijzer.nl? Via onze energievergelijker overstappen kan het hele jaar, voor zorg tot uiterlijk 1 januari. Benieuwd hoeveel u bespaart in 2017?

Energie en zorg duurder

Energieleveranciers veranderen per 1 januari en 1 juli hun variabele energietarieven. Dat zijn momenten waarop de servicedesk van Gaslicht.com overladen wordt met de vraag wanneer overstappen verstandig is.

Inmiddels is bekend dat de energierekening voor de meeste mensen omhoog gaat! Niet alleen de tarieven zelf, maar ook de netbeheerkosten en de opslag duurzame energie worden duurder. Over energiebelasting moet nog een beslissing genomen worden, maar deze zal naar verwachting in ieder geval op gas gaan stijgen. Is het slim om nog voor 1 januari over te stappen?

Vergelijk energieleveranciers én zorgverzekeraars

Voor energie kunt u het hele jaar door overstappen, voor zorg is het overstapseizoen slechts beperkt tot 6 weken. Daarom adviseren wij uw zorgpolis voor 1 januari te vergelijken op onze onafhankelijke zustersite Poliswijzer.nl.

Overstappen van energieleverancier doet u op het moment dat dit kan. Dat wil zeggen zo spoedig mogelijk met een energiecontract voor onbepaalde tijd. U hoeft alleen rekening te houden met de opzegtermijn van 30 dagen. Bij een contract voor bepaalde tijd adviseren wij circa 2 maanden voor het aflopen van het contract over te stappen. Dan kan er nooit een opzegvergoeding in rekening gebracht worden en voorkomt u bovendien dat er tijdelijk hogere tarieven gelden, omdat de overstap te laat in gang is gezet.

Het juiste overstapmoment

Wachten op 1 januari of juist voor 1 januari overstappen heeft geen invloed op de verhoging in de netbeheerkosten en overheidsheffingen. Deze worden volgend jaar gewoon aan u doorberekend door de energieleverancier. Twijfelt u nog over het juiste overstapmoment, de servicedesk van Gaslicht.com helpt u graag via chat, whatsapp, telefoon of mail. En de servicedesk van Poliswijzer.nl helpt u graag bij het vinden van de best passende zorgpolis én een scherpe premie!

Bespaar op uw energierekening én op het milieu via Gaslicht.com
Bespaar op uw zorgpremie, niet op uw gezondheid!

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 2 december 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (4)

Geplaatst door: frits klok ()

mijn kontrakt bij oxxio loopt tot 1-3-2017 wanneer kan ik over
stappen zonder een boete te betalen

Opmerking van de redactie op 08-12-2016
Als uw contract bij Oxxio nog tot 1 maart 2017 loopt, is het wellicht verstandig nog even te wachten met overstappen zodat u keuze heeft uit alle leveranciers. Wij raden altijd aan om 2 maanden voordat het contract afloopt over te stappen. Dan bent u nooit te vroeg met een overstap, maar ook niet te laat waardoor u tijdelijk duurdere, variabele tarieven zou gaan betalen.
Geplaatst door: RM Voesenek ()

Beste Gas-Licht. Mijn jaarcontract loopt af op 2 april 2017, dus ik kan niet voor 1 januari opzeggen!
Het is helaas niet anders. Ik moet erop vertrouwen dat ook na 1 januari een voordelig contract vast te leggen valt. Kunt u mij adviseren?

Opmerking van de redactie op 07-12-2016
Aangezien uw huidige contract afloopt op 2 april 2017, bent u bij de meeste leveranciers nog te vroeg om een overstap in gang te zetten. Wij raden altijd aan om 2 maanden voordat het contract afloopt te gaan kijken naar een nieuw contract, zodat u nooit te vroeg bent met uw overstap. Vind u het prettig om te weten voor welke energieleveranciers u al wel een eventuele overstap in gang zou kunnen zetten? Neem gerust contact met ons op via 0342-411350, onze servicedesk helpt u graag!
Geplaatst door: h slump ()

Hallo wat ik vragen wou, door omstandigheden dat ik weinig geld had en mijn rekeningen enz niet openmaakte had ik een grote achterstand met gas en licht bij oxxio en werd ik afgesloten. Door die omstandigheden werd ik weer aangesloten en zit ik bij het vkb. Toen ben ik weer aangesloten mede dankzij het vkb. Ik zit bij Robin energie en betaal alleen 210 euro in de maand, dit vind ik een beetje veel. Ik heb al gebeld maar volgens hun kan dat niet naar beneden. Ik heb die schuld bij oxxio nog omdat zij ook gelijk steeds een incassobureau eropaf stuurden.En ik niet in de gelegenheid benvom iets af te lossen.Zou ik ook over kunnen stappen, om dan wat ik bespaar iets af te kunnen lossen? M.Vr. Gr H.Slump

Opmerking van de redactie op 07-12-2016
Wij kunnen helaas niet in zien wanneer uw huidige contract bij Robin Energie afloopt. Mocht u namelijk te vroeg een overstap in gang zetten, krijgt u een boete en kunt u eventuele kortingen mislopen. Wij zouden u daarom willen vragen om telefonisch contact met ons op te nemen, zodat we samen kunnen bekijken wat in uw situatie het verstandigste is om te doen. Wij zijn bereikbaar via 0342-411350.
Geplaatst door: W Holthof ()

Qurrent wordt mijn energie leverancier; ik heb zonnepanelen en een dubbele meter, kan ik beter oberstappen maar enkeltarief?

Bvd

Opmerking van de redactie op 06-12-2016
Op zich maakt het niet uit of u dubbeltarief of enkeltarief heeft. Mocht u bij dubbeltarief meer opwekken overdag, dan wordt dit overschot verrekend met uw verbruik in de daluren. Vind u het vooral prettig om een duidelijk overzicht te hebben, dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor enkeltarief. De verrekening van het dubbele tarief in combinatie met zonnepanelen kan vrij complex zijn op de jaarafrekening.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie